2024/09/22

Panevėžį apėmusi panika vakar dar nesisklaidė

Prieš gerą dešimtmetį prie dažnų žudynių ir sprogdinimų įpratinti panevėžiečiai jau buvo pradėję gyventi ramiai, bet ketvirtadienį visas Panevėžys jau kalbėjo apie mieste siaučiantį maniaką. Baimė apėmė ne tik darželinukus ir moksleivius – ketvirtadienio vakare praeivių gatvėse beveik nesimatė.

Žinia apie žmogžudžio sulaikymą miestiečių nenuramino

Trečiadienio vakare skirtingose, bet visai netoli viena nuo kitos esančiose vietose buvo užpulti trys vyriškiai. Du iš jų nužudyti, vienam po grumtynių su užpuoliku pavyko atsipirkti sunkiais sužalojimais.

Vakar artimieji į Anapilį ruošėsi išlydėti Beržų gatvėje gyvenusį 53 metų Romualdą Pavydį ir 76 metų Feliksą Savicką iš Ramygalos gatvės. 40 – metis Vidmantas Kvedarauskas, ėjęs aplankyti mamos į Lakštingalų gatvę, tebebuvo gydomas ligoninėje.

Žmogžudystes tyrę Panevėžio policijos pareigūnai nuo pat pradžių neabejojo, kad maždaug per pusvalandį įvykę trys užpuolimai yra vieno nebežmogaus darbas. Žinoma, kol nusikaltimai iki galo dar nėra atskleisti, neatmetamos ir visos kitos versijos, bet jos tėra darbinės.

Ketvirtadienis Panevėžyje prasidėjo vienas už kitą baisesniais gandais. Net ir pakankamai informuoti žmonės savo neapgalvotais pranešimais pradėjo sėti mieste paniką. Kažkam net šovė mintis galvon Panevėžyje įvesti komendanto valandą. Ji nebuvo įvesta, bet mieste patruliavo ne tik sustiprintos policijos pajėgos, bet ir kariškiai.

Nepaisant to, kad apie pietus vienas kitam skambinusieji žmonės jau kalbėjo apie dar vieną nužudytą vaiką prie Katedros, užpuolimus kitose miesto vietose. Visi tie gandai nepasitvirtino, bet mieste nerimas nemažėjo.

Mokyklos vadovų paskatinti mokiniai telefonais kvietėsi tėvelius, kad jie atvažiuotų parvežti namo, nes patiems eiti pavojinga. Mergaitės, išgąsdintos tokios informacijos, verkė. Prie mokyklų po pamokų išsirikiavo įspūdingos automobilių eilės – tėvai, metę darbus, važiavo saugiai parsivežti vaikų. Kai kuriose mokyklose iš anksto buvo numatyti vakariniai renginiai, kuriuos vadovai, nenorėdami prisišaukti nelaimės, atšaukė.

Ketvirtadienio vakare, apie 20 valandą „Kupiškėnų mintys“ iš Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato gavo žinią, kad įtariamasis yra sulaikytas. Nors tą informaciją vakare išplatino radijas ir televizija, penktadienį Panevėžys budo dar neatsipeikėjęs nuo šoko.

Vienas kitą pildė anoniminiai pranešimai, kad policija apie įtariamojo sulaikymą pranešė tik todėl, kad nuramintų visuomenę, o tikrasis piktadarys dar tebevaikščioja po miestą. Panevėžio vyrai kalbėjo apie linčo teismą, moterys apgailestavo, kad Lietuvoje yra panaikinta mirties bausmė.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video