2024/09/22

„Atlygis“ už geraširdiškumą – šimtas litų

Malonus balsas, rodoma pagarba ir paslaugumas senyvo amžiaus žmogui – tai, kas padeda sukurti pasitikėjimą nepažįstamuoju, nes daugelio pasąmonėje dar vyrauja kitoks blogo žmogaus įvaizdis – pikto, grubaus, nerodančio tinkamo dėmesio pagyvenusiam. Keičiasi laikai, keičiasi ir sukčiai.

Šių permainų auka tapo ir senyvo amžiaus kupiškietė Elena Š. „Ėjau pas akių gydytoją, kuris atvyksta konsultuoti, ir pakeliui prie manęs priėjo tvarkingos išvaizdos, maloni, apie 40 metų, moteris. Ji pamačiusi, kad sunkiai vaikštau, pasisiūlė man padėti nueiti iki gydytojo kabineto. Sakė, kad jai pakeliui. Kadangi tą dieną gydytojas neatvyko, tai teko grįžti į namus. Nepažįstamoji ir vėl pasisiūlė palydėti. Kai paklausiau jos pavardės, atsakė, kad ji yra Roma Sakalauskienė, dirbanti su neįgaliaisiais, – pasakojo Elena Š. – Sujaudinta tokio nepažįstamosios dėmesingumo, pasiūliau jai užeiti į namus – ten dar pavaišinau. Namuose, ant lovos padėjau ir savo rankinę, kurią nešiausi pas gydytoją. Lyg tarp kitko mano „geradarė“ užsiminė, kad reikėtų jai penkių litų. Aš iš rankinės pasiėmiau piniginę ir jai daviau tuos penkis litus, bet moteriškė pradėjo sakyti, kad yra labai sąžininga ir padori – siūlomų penkių litų nepaėmė“.

Po šio pokalbio Elena Š. dar pabendravo su nepažįstamąja, buvo trumpam išėjusi į kitą kambarį. Išlydėjusi viešnią, rankinėje neberado nei piniginės, nei šimto litų. „Dar su dukra bandėme ieškoti – gal kur pamečiau, bet puikiai prisimenu, kad ieškodama tų penkių litų, varčiau ir šimtinę – ją tikrai pastebėjo mano viešnia“, – prisimena nukentėjusioji.

Paklausta senolė, kaip atrodė ją palydėjusioji moteris, sakė, kad maždaug 40 metų amžiaus, brunetė, buvo apsirengusi tamsios spalvos paltu. Išskirtinis požymis – sugipsuota dešinė ranka.

„Kupiškėnų mintys“ apie šį įvykį papasakojo Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojui Linui Dovydėnui. Pasak pareigūno, kažin ar ši „geradarė“ buvo vietinė – daugiausia tokias „paslaugas“ mėgsta siūlyti atvykėlės. Taip nutikus, reikėtų nedelsiant kreiptis į policijos pareigūnus ir stengtis kuo tiksliau apibūdinti, kaip atrodė įtariamas asmuo. Tik operatyvus pranešimas apie sukčiavimo ar vagystės atvejį padės surasti įtariamuosius.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video