2024/09/22

Politikai kviečia verslininkus derėtis

Kupiškėnai gerai prisimena griūvantį dviejų aukštų medinį namą, pažymėtą Vytauto g. 17- oju numeriu.

Nors jau seniai ant jo kabėjo užrašas, kad tas pastatas yra parduodamas, bet ilgai niekas juo nesidomėjo. Pagaliau atsirado žmonės, kurie tą namą nusipirko, nugriovė ir nutarė toje vietoje statyti kažkokį komercinės paskirties pastatą.

Verslininkai kreipėsi į rajono Tarybą, kad būtų pakeista sklypo Vytauto gatvėje paskirtis – iš gyvenamosios teritorijos į komercinės paskirties objektų teritoriją, nustatant naudojimo pobūdį: prekybos, paslaugų ir pramogų objektų statybos.

Politikai iš karto atkreipė dėmesį į tai, kad šis sklypas yra praktiškai Lauryno Stuokos–Gucevičiaus gimnazijos teritorijoje, įsiterpęs tarp pačios gimnazijos ir jos bendrabučio. Esant tokiai situacijai, verslininkų veiklos ribos būtų smarkiai apribotos. Ypatingų linksmybių ar prekybos alkoholiniais gėrimais čia nebūtų galima organizuoti. Be to, čia nėra automobilių stovėjimo aikštelės, todėl gali susidaryti transporto spūstys.

Tarybos nariai pasiūlė sklypo savininkams derėtis dėl sklypo paieškos kitoje, verslui labiau pritaikytoje, vietoje.

Nors ir be ypatingo entuziazmo, sklypo savininkas sutiko kartu su Savivaldybės vadovais pagalvoti apie verslo plėtojimą kitoje vietoje. Tarybos nariai administraciją įpareigojo su verslininkais elgtis labai geranoriškai, nes jokio spaudimo tokiu atveju taikyti negalima.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video