2024/09/22

Stogai laukia politikų sprendimo

Indai vandeniui surinkti lovose, kibirai šalia jų, prieškambariuose, per virtuvės sienas čiurlenančios vandens srovės, drėgmė, atsilaupiusios lubos kituose kambariuose. Trys laiptinės, kurių viršutiniai aukštai tiktų siaubo filmo epizodams filmuoti. Tokiomis sąlygomis priversti gyventi Šepetos Liepų g. 10 namo trečio aukšto gyventojai.

Visų šių bėdų priežastis – kiauras namo, kurį administruoja UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“, stogas. Pasak tokias sąlygas priverstų kęsti gyventojų, ši bėda tęsiasi jau ne vienerius metus. Epizodiškai stogas paremontuojamas, tačiau iš esmės niekas nesikeičia. Žmonės ne tik negali, kaip nori tvarkytis savo butuose, bet ir priversti gyventi pavojingomis sąlygomis – pernai nuo per laiptinės sieną bėgančio vandens sprogo elektros skaitiklis. Specialistai tąkart jį suremontavo, virš jo užkišo skardą, bet pranešė, kad kitą kartą už šias paslaugas teks mokėti patiems.

Moterys „Kupiškėnų mintims“ teigė, kad spalio pabaigoje vyko namo gyventojų susitikimas su namą administruojančios bendrovės atstovais. Namas skolų neturi, turi sukaupęs 11 tūkst. litų, kuriuos sutiktų skirti stogo remontui, trūkstamą sumą dalimis prisidėtų kiekvienas butas, kad tik stogo danga pagaliau būtų sutvarkyta. Šepetiškiai klausia, kada šis reikalas pajudės iš mirties taško, nes vienąkart jie jau buvo gavę pasiūlymą patiems ieškotis, kas stogą remontuos.

UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“ direktorius Albertas Audickas sakė, kad šio namo bėdos jam gerai žinomos. Tokių namų su remontuotinais stogais bendrovė turi ir daugiau – per 20. Laukiama Savivaldybės biudžeto patvirtinimo, nes namo administratorius gali remontui gauti iki 30 proc. reikiamos sumos paramą iš Savivaldybės. Tokiu atveju gyventojams tektų pridėti mažiau pinigėlių. Kaip bus, paaiškės po Tarybos posėdžio. Tačiau A. Audickas patikino, kad Šepetos Liepų g. 10 namo stogas yra vienas iš pirmųjų, kuriam numatytas remontas, ir šiemet jis tikrai turėtų būti tvarkomas.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video