2024/09/22

Užgavėnės – tik vaidinimuose

Sekmadienį per Lietuvos radiją buvo vis pranešinėjama, jog dėl keliauninkų gausos į Užgavėnių šventę Rumšiškėse aplinkiniuose keliuose susidarė transporto grūstys, buvo apgadintų automobilių. Tada ir pasamprotavau: ko ten visai Lietuvai veržtis, juk panašių renginių gali būti kiekviename rajone.

Pasirodo, labai kupiškėniškai mąsčiau: vardan ko žaisti tas Užgavėnes, ko ten antradienio vakarą eiti į renginį kultūros centro vitražų salėje?

Todėl meninės programos atlikėjų joje buvo triskart daugiau negu žiūrovų bei klausytojų. O katrie atėjo, pamatė Užgavėnių personažus: mešką, ožį, šyvį, žydą, čigonę, ubagus ir kt. Ne šiaip jie šėlo, o buvo užklydę į tokios raškažnos panelės Zuzanos ir Kanapinio vesėlias. Jų pabaigoje pasidžiaugta, jog per piršlybas, nors ir labai stotingas, bet žobolas ir kurčias Lašininis buvo nurungtas.

Kultūros centro “Kupkėmio„folkloro ansamblio tokio vaidinimėlio fone pasirodė ir daugiau atlikėjų – sportinių šokių, Šepetos laisvalaikio centro ansamblis “Atgaiva„, su kuriuo kartu koncertavo ir trys Kupiškio pensionato gyventojos – Ona, Nijolė ir Ustinija, Skapiškio kultūros namų kapelininkai.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video