2024/09/22

Ar gavo Alvydas Mažeikis iš Savivaldybės kalėdinę dovaną?

Kupiškyje vystosi gana paradoksali situacija. Jeigu nevyksta jokie darbai, opozicija ir piliečiai, nemėgstantys tos valdžios, priekaištauja valdančiajai daugumai, kad ji yra neveikli ir yra pasiruošusi kadenciją prasėdėti tyliai, rajonui neatnešdama jokios naudos. Tačiau, jei kokie nors darbai pakruta, vėl atsiranda nepatenkintų tuo, kad tuos darbus galbūt daro ne tie, arba dirba ne tai, ką reikėtų.

Gruodžio mėnesį buvo atliktas ne taip jau mažai kainavęs darbelis – rekonstruotas šaligatvis Povilo Matulionio gatvėje. Tuo šaligatviu vaikščioję žmonės seniai buvo nepatenkinti jo kokybe.

Tačiau, kai tas šaligatvis buvo remontuojamas ir vėliau, kai darbai buvo baigti, atsirado nepatenkintų, kad pinigai buvo išleisti būtent tam, ne kitam panašiam objektui. Įtarimų sukėlė ir tai, kad ten dirbo Alvydo Mažeikio vadovaujama įmonė.

Netrukus pasigirdo šnekų, kad įmonės vadovas, Savivaldybės tarybos narys A. Mažeikis iš valdančios daugumos, kurios narys ir pats yra, gavo kalėdinę dovaną, nes nebuvo skelbtas konkursas. Tokiu būdu kitos statybinės įmonės buvo eliminuotos, o valstiečiai liaudininkai prieš Kalėdas savo žmogaus įmonę pamalonino 173 633 litų vertės užsakymu.

Nepatenkintųjų skundai pasiekė ir kitą Tarybos narį Dangirdą Mikšį, kuris atstovaudamas „Tvarkai ir teisingumui“, tuoj pat ėmėsi ieškoti teisingumo ir domėtis, ar nepažeista tvarka rajone.

Jis „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad visai neaišku, kodėl remontui pasirinkta būtent ta vieta, o ne kuri nors kita. Juk žmonės yra surinkę parašų, kad būtų tvarkomos kitos verkiant remonto prašančios atkarpos Kapų ir Vilniaus gatvėse. Tarybos narys ir kai kurie gyventojai taip pat prašė pasidomėti, ar tokiems nemažai kainuojantiems darbams nereikėjo organizuoti konkurso.

Žinoma, kai statybų rinkoje gana aštriai konkuruoja ta veikla užsiimančios įmonės, buvo galima manyti, kad jų vadovai, esantys valdžioje ar prie jos, gali lemti konkurentų eliminavimą iš vieno ar kito konkurso, todėl pasidomėjome, ką apie tai mano kitų statybinių įmonių vadovai.

Pasirodo, pasiūlymą gavo ne tik A. Mažeikio įmonė, bet kitos organizacijos tais P.Matulionio gatvės tvarkymo darbais nelabai susidomėjo. Vienos turėjo kitų darbų, o kitų specializacija yra kiek kitokia, todėl labai ir nesiveržė priimti iš Savivaldybės gauto pasiūlymo.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio paklausėme, ar šiuo atveju nereikėjo rengti konkurso. Jis sakė, kad vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymu, buvo padaryta apklausa, išsiunčiant pasiūlymus statybos įmonėms.

A. Mažeikio firma pateikė patį palankiausią variantą. Pasak Ž. Aukštikalnio, atrodė, kad kitos firmos atsiuntė tokius pasiūlymus, kad tik tų darbų nereikėtų daryti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖlAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video