2024/05/16

Į Juodpėnus atšliaužė nauja nelaimė

Juodpėnų niekaip nepavadinsi pačia saugiausia gyvenviete rajone. Prieš kelerius metus čia buvo įsisukęs kažkoks niekdarys, vieną po kito deginęs vietos gyventojų statinius. Beje, kas jis buvo, iki šiol taip ir nenustatyta. Versijų buvo ir yra pakankamai daug, bet įrodymai užstrigo.

Izoliavus nuo visuomenės kelis ne tik Juodpėnams žinomus veikėjus, gaisrai gyvenvietėje baigėsi, bet žmonės ir toliau spėlioja, ar tų žmonių išvežimas ir daugiau nebekylantys gaisrai yra tik atsitiktinis sutapimas, ar būtent jie ir sukeldavo „raudonuosius gaidžius“, dėl kurių juodpėniečiai net buvo priversti rengti naktinius budėjimus gyvenvietėje, nes kiekvieną naktį žmonės bijojo būti padegti.

Dabar Juodpėnus ištiko nauja nelaimė. Susitikus su keliais vietos gyventojais, jie dėstė naujas savo godas. Gyvenvietėje veikia parduotuvė ir šalia jos įsikūręs alaus baras, kuriame dažnai lankosi ne pačios geriausios reputacijos asmenys.

Pasilinksminę bare ar ištuštinę parduotuvėje nusipirktą buteliuką, jie gamtinius reikalus atlikinėja lauke visiems matant. Nuo vaizdų šiurpsta ir aplinkiniai gyventojai, ir iš mokyklos einantys vaikai.

Tuos vizualinius nepatogumus juodpėniečiai, ko gero, buvo pasiryžę iškentėti, tačiau, kai baro lankytojai ar parduotuvės pirkėjai prispirti reikalo ėmė lankytis netoliese gyvenančių žmonių lauko tupyklose ir ten teršti, kantrybė trūko. Tada jie ir ėmė skųstis.

Niekada bare nebuvusios vietos gyventojos ėmė samprotauti, kad, matyt, bare nėra tualeto, kad lankytojai braunasi į jų tupyklas. O gal baro darbuotojos, nenorėdamos kuopti tualeto, tyčia jo neatrakina. Tačiau tokiu atveju savo problemas jos užkelia ant niekuo dėtų kaimynystėje gyvenančių žmonių pečių.

„Kupiškėnų mintys“ pasikalbėjo su UAB „Bočiupis“, kuriam priklauso tas baras ir parduotuvė, direktoriumi Viliumi Valintėliu ir paklausė, ar jam žinomos Juodpėnų žmonių problemos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video