2024/05/16

Antašaviečiai prisiminė praeitį ir pagerbė šių dienų herojus

Savaitgalį Antašavos bendruomenės patalpose vykusi popietė „Praėjusių dienų akimirkos“, kurią surengė šio kaimo bendruomenė kartu su kultūros namais ir ūkininkių draugijos vietos skyriumi, sudomino ne vieną antašavietį. Atėjusieji turėjo retą galimybę vėl pamatyti 1989 m. Lietuvos televizijos parengtą reportažą apie Antašavos kultūros namų atidarymą bei ištraukas iš mėgėjiškų filmukų, kuriuose užfiksuota šio kaimo netolima praeitis. Visus šiuos filmuotus kadrus, beveik 40 val. trukmės, savo archyve sukaupęs turi bendruomenės garbės narys Albinas Vaižmužis.

Pasak jo, visą savo vaizdoteką jis yra perdavęs Kupiškio etnografijos muziejui, o sau pasilikęs jos kopijas.

Susirinkusiesiems mokytoja Zita Aukštikalnienė pristatė rengiamą knygą apie Antašavą ir jos kraštą. Antašaviečių paprašyta būsimą leidinuką papildyti savo pastebėjimais ir pasiūlymais. Bendruomenės pirmininkė Ona Pauliukienė pridūrė, kad lėšų (iš viso 25 tūkst. litų) šiai knygelei ir kompiuteriui gauta iš Žemės ūkio ministerijos laimėjus projektą. Bendruomenė taip pat yra apsirūpinusi ir faksu bei kopijavimo aparatu. Tad jais gali pasinaudoti ir visi kaimo gyventojai.

Šio suėjimo metu bendruomenės vardu O. Pauliukienė pasveikino „Lietuvos kaimo spindulio“ nominantais tapusius bendruomenės narius Ireną ir Evaldą Šuminus. Prizo, kaip savotiškas Antašavos garsintojas, nusipelnė ir Saulius Marcinkevičius, bandęs pėsčias parkulniuoti iš Vokietijos. Tik jam pačiam tądien dovanėlės bendruomenės pirmininkė negalėjo įteikti, nes jis dar nebuvo grįžęs iš viešnagės Berlyne.

Gerą visų nuotaiką susibūrime palaikė ir ansamblio „Žemdirbių daina“ traukiamos dainos.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video