2024/05/16

Nauja eilutė sąskaitose

Kupiškio gyventoja A.M. (interesantės pavardė redakcijai žinoma) kreipėsi į “Kupiškėnų mintis„, norėdama pasidalyti samprotavimais, apnikusiais ją labiau įsigilinus į gautas paslaugų apmokėjimo sąskaitas.

Antai UAB “Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis„ už gruodžio mėnesį jai pateiktoje sąskaitoje nenurodomas joks suvartoto šalto vandens kiekis. Vadinasi, ji šio produkto nepirko, tačiau vandens pardavimo kaina – 2,86 lito – priskaičiuota.

Analogiškas atvejis pasitaikė ir AB “Panevėžio energija„ Kupiškio šilumos tinklų rajono pateiktose sąskaitose. Kelintas mėnuo jose irgi yra visai nauja eilutė – karšto vandens pardavimo kaina su PVM – 3,52 lito. Tačiau praėjusiais metais už rugsėjo mėnesį jai pateiktoje sąskaitoje karšto vandens sunaudotas kiekis nefiksuotas, tačiau jo pardavimo mokestis vis tiek buvo.

UAB “Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis„ direktorius Albertas Audickas korespondentei paaiškino, jog šalto vandens pardavimo klientams mokestis – iš tikrųjų nauja eilutė bendrovės pateikiamose sąskaitose. Šalto vandens pardavimo mokestis pradėtas imti nuo 2007 metų gruodžio mėnesio. Jis patvirtintas rajono Tarybos sprendimu. Tuos 2,86 lito galima vadinti ir žmonėms įprasčiau – abonentiniu mokesčiu. Beje, iš minėtos sumos atėmus PVM, bendrovei lieka tik 2,35 lito. Iš tokios rinkliavos yra išlaikoma visa su šalto vandens tiekimu susijusi tarnyba. Beje, palaipsniui bus periimama ir šalto vandens skaitiklių priežiūra bei šių įrenginių keitimas. Visos tos išlaidos irgi įskaičiuotos į vadinamąjį abonentinį mokestį.

A. Audickas pridūrė, jog privačių namų savininkams šalto vandens pardavimo mėnesinė paslauga yra brangesnė – 3,09 lito.

Apskritai vandens pardavimo mėnesinis mokestis yra pastovus, nepaisant to, kiek šalto vandens klientas sunaudotų. Beje, kiekvienoje savivaldybėje jis skirtingas ir yra daug didesnių negu mūsų rajone. Antai Visagine šalto vandens pardavimo mokestis nustatytas 6,71 lito.

AB “Panevėžio energija„ Kupiškio šilumos tinklų rajono viršininkas Saulius Žilinskas pabrėžė, jog apie mokesčių naujoves jų klientai buvo per spaudą informuoti, bet dar kartą gali priminti, jog karšto vandens pardavimo kaina, remiantis AB “Panevėžio energija„ valdybos 2007 m. birželio mėn. 29 d. nutarimu, pradėta skaičiuoti nuo rugpjūčio mėnesio. Į jos 3,52 lito sumą su PMV įskaičiuotos visos su šia paslauga susijusios išlaidos, taip pat ir šilto vandens apskaitos įrenginių priežiūra bei keitimo naujais bendrovės išlaidos.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video