2024/04/29

Pažeidėjams lengviau atsipūsti neleis

Patarlė byloja, jog viščiukai skaičiuojami rudenį. Tačiau pažeidėjai, susiję su savavališku miško kirtimu, medienos gabenimu, jos apdirbimu, brakonieriavimu, mokesčių nemokėjimu, skaičiuojami visus metus, o tiksliau – kas ketvirtį. Praėjusį penktadienį vyko tradicinis pasitarimas šių teisės pažeidimų užkardymo klausimais. Kelių žinybų atstovai aptarė praėjusių metų paskutiniojo ketvirčio reidų rezultatus, šių metų pirmojo ketvirčio planus.

Kupiškio miškų urėdijos miško naudojimo ir miškotvarkos inžinierius Virginijus Stapulionis informavo, kad per paskutinius tris praėjusių metų mėnesius buvo organizuota 14 reidų. Jų metu nustatyti aštuoni pažeidėjai, kurių pinigines neapgalvoti poelgiai pratuštino 1 200 Lt.

Aplinkosaugininkas Vidas Valma pastebėjo, kad pastatyti draudžiamieji kelio ženkliai įvažiuojant į valstybinius miškus davė teigiamų rezultatų. Be leidimų sunkiasvorė technika šiais keliais nevažiuoja, o dėl jų kreipiasi į girininkijų darbuotojus.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos (GGAI) vyresn. inspektorius Gaudentas Baikauskas informavo, kad kartu su Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnais buvo išsiaiškintas vienas medžioklės taisyklių pažeidimas. Paimtas šautuvas su šoviniais, kaip nelegalus medžioklės įrankis.

Nustatyta po vieną eglučių ir medienos gabenimo tvarkos pažeidimą, trys mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimai. Reidus surengus septynių planinių medžioklių metu, pažeidimų nenustatyta. GGAI reido metu užfiksuoti du medžioklės taisyklių pažeidimai, vienas iš jų – šiurkštus. G. Baukauskas priminė, kad varimines medžiokles bus galima vykdyti iki vasario 2 d.

Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Kupiškio skyriaus vyr. specialistas Rimantas Semėnas pranešė, kad patikrinus dvi medienos perdirbimo įmones ir du šia veikla užsiimančius fizinius asmenis, buvo nustatyta, kad vienoje įmonėje nesumokėta 3 860 Lt mokesčių, o minėti fiziniai asmenys buvo nesumokėję 104 042 Lt mokesčių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video