2024/04/29

Kupiškėnų kelaliai turėtų likti tiesūs

Nuo gruodžio 14 dienos Kupiškio policijos komisariatui vadovauja naujas viršininkas Arvydas Mėlynis. Nors jis dar tebėra laikinai einantis viršininko pareigas, bet beveik nėra abejonių, kad A. Mėlyniui šis postas bus paskirtas ilgesniam laikui.

Beveik po mėnesio darbo šiame poste „Kupiškėnų mintys“ naujam policijos vadui uždavė keletą klausimų.

Kodėl sutikote vadovauti Kupiškio policijai?

Kandidatų buvo tikrai nemažai, todėl aš net negalvojau, kad būsiu paskirtas eiti šias pareigas, nors rezerve esu nuo 2001 metų.

Tačiau gavau rajono mero pasiūlymą. Apsisprendimo laikotarpis buvo labai trumpas. Aš esu šimonietis, todėl gimtas kraštas traukė. Turėjau ir kitokių pasiūlymų, bet nenorėjau važiuoti į kitą Lietuvos regioną.

Ar paskyrimo nelėmė, kad Generalinio komisaro pavaduotojas Kęstutis Tubis yra Jūsų pusbrolis?

Jis yra antros eilės pusbrolis, bet tuo klausimu mes su juo net nešnekėjom. Ta giminystė čia tikrai niekuo dėta.

Aišku su K. Tubiu pabendraujame, susitinkame per šventes. Jis kai kada atvažiuoja į Anykščius per atlaidus, miesto šventes, kitus renginius ir mielai bendrauja su anykštėnais. Ar jis buvo atvykęs į Kupiškį – net nežinau.

Jūs dirbote Anykščių policijos komisariate, kai jam vadovavo K. Tubis?

Viename komisariate gal kokį pusmetį pradirbome.

Esate ir pastaruoju metu garsiai nuskambėjusio Vytauto Stančiko giminaitis. Dar prieš Jums pradedant dirbti Kupiškyje, pasigirdo kalbų, kad galite padėti jam išsisukti iš keblios padėties…

Lietuva yra giminių kraštas. Kur beeisi, visur giminės. V. Stančikas yra labai tolimas giminaitis. O kalbos, kad aš kažkaip galiu lemti tą situaciją, neturi jokio pagrindo, nes tai yra paprasčiausiai neįmanoma.

Ar jau spėjote susipažinti su situacija Kupiškio rajone?

Manau, kad situacija nėra kažkuo labai sudėtinga. Neturiu duomenų, kad čia didelę įtaką turi stambios nusikalstomos grupuotės. Policijos darbai vykdomi pakankamai nuosekliai. Praėjusiais metais nusikaltimų išaiškinamumas rajone yra pakankamai geras. Čia išaiškinama 53 procentai nusikaltimų. Šis skaičius viršija nusikaltimų išaiškinamumo vidurkį Lietuvoje.

Didžiausia problema yra tai, kad policijoje trūksta žmonių. Tai kaišo pagalius į bet kurios tarnybos darbą. Šiuo metu yra neužpildyta dvylika etatų.

Tą problemą po truputį sprendžiame. Jau aišku, kad turėsime viršininko pavaduotoją kriminalinei policijai. Manau, kad jau kitą savaitę juo pradės dirbti Linas Dovidėnas, kuris dabar dirba rajono prokuratūroje.

Ar kriminogeninė situacija Kupiškyje ir Anykščiuose kuo nors skiriasi?

Ji yra labai panaši. Žinoma, Anykščių rajonas yra gerokai didesnis, todėl nusikalstamų veikų ten registruojama daugiau. Anykščiuose yra įvesta labai nebloga vaizdo stebėjimo kamerų sistema. Tai padeda dirbti.

Tiek Kupiškis, tiek Anykščiai yra netoli Panevėžio. Tai turi nemažos įtakos abiejų rajonų kriminogeninei situacijai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video