2024/04/29

Bus čiuožykla

Kupiškėnai dar atsimena, kad Krantinės gatvėje, netoli ligoninės, palei Kupą buvo įrengta čiuožykla. Tiesa, ja miestelėnai džiaugėsi neilgai. Prasidėjusi privatizacijai čiuožyklos čia nebeliko. Vėliau buvo nugriautas ir namelis, kuriame buvo sumanyta įsteigti pačiūžų nuomos punktą.

Šiemet čia vėl pasirodė gaisrinės automašinos, iš kurių žarnomis ugniagesiai liejo vandenį buvusioje čiuožykloje. Tai matę praeiviai vienas kitą klausinėjo: :kas čia bus?

To pasiteiravome ir Savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio. Jis sakė, kad rajono mero pavaduotojo Aido Mikėno iniciatyva, čia vėl norima atgaivinti natūralią čiuožyklą. Šiuo metu tetrūksta tik palankių orų. Apšvietimas yra, aikštelės bortelius galima suformuoti iš sustumdyto sniego. Bėda, kad išliejus čiuožyklą, kitą dieną jau buvo pliusinė temperatūra, pasnigo. Dieną aptirpusi sniego pliurė, naktį sustingsta. Jeigu atšals, tai čiuožyklos dangą reikės palyginti ir atnaujinti.

Ankstesniais metais lauko čiuožykla būdavo užliejama teniso kortuose. Atnaujinus šios aikštelės dangą, nuspręsta čiuožyklą įrengti kitoje Kupos pusėje, buvusios čiuožyklos teritorijoje.

Gaila, kad žiemos pramogas mums reguliuoja meteriologinės sąlygos. Apie atvirą čiuožyklą su dirbtinio ledo danga, kokių esama Olandijoje, Vokietijoje ar kitose šalyse tebesvajoja ne tik kupiškėnai, bet ir sostinės gyventojai. Pasak Ž. Aukštikalnio, buvo domėtasi ir tokios čiuožyklos įrangos kainomis. Vien nebenauja įranga dirbtinei ledo dangai suformuoti ir palaikyti kainuoja apie 100 tūkst. litų Išlaidų dar reikėtų ir aikštelės borteliams bei kitoms jos apdailos smulkmenoms. Užsienyje tokias aikšteles teko matyti įrengtas vietoje fontanų. Tačiau jas mūsų vis šiltėjančio klimato sąlygomis būtų nepaprasta išlaikyti. Atvira dirbtinio ledo aikštelė kokybiška tebūna, kai oro temperatūra neperžengia 3-4 laipsnių šilumos. Vėliau joje čiužinėti nepatogu, nes ant paviršiaus susidaro vandens sluoksnis. Kiek kainuotų nauja tokios čiuožyklos po atviru dangumi įranga, administracijos vadova sakė tiksliai nežinąs, bet galima įsivaizduoti, jog tai labai didelė suma.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video