2024/04/29

Pasnigo, o trasa neveikia

Po Naujųjų metų laukus jau padengė sniego danga, vairuotojams kilo papildomų problemų, o malonumų kompensacijai kol kas nėra. Prieš keletą metų įrengta slidinėjimo trasa prie Byčių kaimo nefunkcionuoja, nors jai įrengti buvo skirta nemažai lėšų.

Rajono slidinėjimo mėgėjai dar nepradėjo reikšti masiškų protestų dėl neveikiančios trasos, bet „Kupiškėnų mintys“ jau nutarė pasidomėti, kada Byčių trasa pradės veikti.

Savivaldybės Administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė, kad kol kas laukiama, kol daugiau pasnigs, o tada trasa pradės veikti. Sumontuojamą keltuvą jau būtų galima pastatyti ir dabar, bet kol kas dar ne visa žemė yra padengta sniegu.

Pastačius keltuvą, prie jo reikia pastatyti budėtoją, nes įrenginys gali būti sugadintas. Tam reikėtų papildomų išlaidų. Nesinorėtų, kad kas nors prikištų pirštus prie keltuvo, nes įrenginys kainuoja apie penkiasdešimt tūkstančių litų.

Ž. Aukštikalnis prisiminė, kad trasa jau veikia kelerius metus. Iš pradžių slidininkus aptarnavo savadarbis tarybinis keltuvas. Tuo metu trasoje pasitaikė nelaimingų atsitikimų. Kai kam buvo prispausti pirštai. Šioje trasoje leidžiantis nuo kalno kai kuriems žmonėms teko patirti ir lūžių

Įsigijus naują keltuvą, problemų niekam nebuvo iškilę. Direktorius žadėjo, kad žemę apdengus sniegui, keltuvas bus sumontuotas ir trasa vėl veiks.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video