2024/04/29

Skapagiryje medžiotojo šūvis į šernus sužeidė kolegą

Praėjusį savaitgalį Skapagiryje per medžioklę buvo sužeistas žmogus. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Praėjusį šeštadienį, sausio 5 d., Skapiškio seniūnijos Skapagirio medžiotojų klubas (vadovas Arūnas Vitkauskas) organizavo medžioklę su varovais. Tądien jai vadovavo Gintaras Šatinskas. Pirmojo varymo metu 101-ame girios kvadrate, išbėgus šernams į medžiotojų liniją, medžiotojas R. V. du kartus šovė. Antrojo šūvio metu jis, pasak įvykio tyrime dalyvavusio Panevėžio aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyresniojo specialisto Gaudento Baikausko, neišlaikė medžiotojams būtino 30 laipsnių kampo. Jo paleista grankulkė ( 8 mm šratas) rekošetu atšoko nuo eglutės ir kliudė greta stovėjusio medžiotojo A. B. šlaunį.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad abu medžiotojai tuo metu buvo blaivūs. Sužeistasis buvo skubiai nugabentas į Rokiškio ligoninės chirurgijos skyrių.

G. Baikauskas sakė, kad tuo atveju, kai medžioklėje sužeidžiamas žmogus, yra atliekama ikiteisminis tyrimas. Taip yra ir dėl šio įvykio. Tačiau šis tyrimas gali būti ir nutrauktas, kadangi nukentėjusysis teigė neturintis jokių pretenzijų. Kaip ten bebūtų, šiurkščiai, nors ir netyčia, pažeidęs medžioklės taisykles R. V. susilauks administracinės baudos. Ji gali būti piniginė arba medžiotojas neteks teisės užsiimti šia veikla.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video