2024/04/29

Naktiniai pamąstymai prie televizoriaus

Praėjusį ketvirtadienį daugybė Lietuvos žmonių buvo priversti per naktį sėdėti prie televizoriaus, mat Eurolygos varžybų televizijos negalėjo transliuoti tiesiogiai dėl, švelniai kalbant, neišmintingų seimūnų haliucinacijų. Tautos išrinktiesiems pasirodė, kad žmonės vartoja alkoholinius gėrimus todėl, kad ant sportininkų marškinėlių ir stendų sporto salėse yra užrašyti alaus gamintojų pavadinimai.

Dėdės ir tetos iš Seimo sugalvoję, kad nuo 6 iki 23 valandos televizija ir radijas negali reklamuoti alkoholinių gėrimų, įsiutino daugelį Lietuvos žmonių, o iš krepšinį mėgstančių vaikų atėmė malonumą apskritai stebėti Eurolygos varžybas. Juk retas tėtis ar mama leis iki 3 valandos nakties vaikams sėdėti prie televizoriaus.

Seimas tą ketvirtadienio naktį ne vienoje šeimoje sukėlė audringus barnius. Mamos varė vaikus miegoti, tie spyriojosi, tėčiai bandė advokatauti savo atžaloms ir gavo nuo žmonų pylos. Ir visa tai dėl to, kad Seime sėdi už savo poelgius visiškai neatsakingi piliečiai.

Per Trijų karalių šventę Šiaulių vyskupas sakė, kad tas, kas pasikėsina į šeimos darną, kelia grėsmę taikai pasaulyje. Vadinasi, inspiravęs barnius lietuvių šeimose, Seimas pasikėsino į taiką, o tai jau yra nusikaltimas.

Lietuvos žmonės, iš kurių tiesiog šaipomasi, svarstė, kad ant „neįgalių“ Seimo narių negalima pykti. Jei tautos tarnai, žengę vieną žingsnį, net nesugeba nuspėti, koks bus antras, o po to išsigandę ragina nepaisyti jų pačių priimto įstatymo, juos reikia pagarbiai palydėti į kitą įstaigą, o Seimo duris užrakinti devyniomis spynomis, kad daugiau tie piliečiai niekada nebegrįžtų.

Lietuvoje Seimas nuo seno yra viena iš pačių nepopuliariausių institucijų. Šios kadencijos Seimas dėl savo neįgalumo žmones stebino jau ne kartą, tačiau šis akibrokštas visai išėjo už sveikos nuovokos ribų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video