2024/04/25

Pašventinta pensionato koplyčia

Praėjusį šeštadienį Kupiškio pensionate buvo neeilinė šventė – į koplyčios šventinimo ceremoniją atvyko aukšti svečiai – Apskrities administracijos viršininkė Gema Umbrasienė, jo ekscelencija vyskupas Jonas Kauneckas, Vyskupijos generalvikaras Robertas Pukenis, Kupiškio dekanas kanauninkas Vladas Rabašauskas.

Koplyčią pašventino pats vyskupas.

Pensionato direktorius Dainius Bardauskas „Kupiškėnų mintims“ pasakojo, kad senoji koplytėlė jau buvo labai apverktinos būklės. Patalpos buvo žemos, tamsios ir šaltos. Dabar patalpa kapitališkai rekonstruota – pakeistas stogas, paaukštintos lubos, sutvarkytas šildymas, veikia ventiliacija.

Koplyčios remonto darbai buvo finansuojami iš Vyriausybės rezervo fondo. Pasak direktoriaus, tų pinigų ne visai užteko, teko šiek tiek pridėti ir savų. Statybos darbus atliko Povilo Gurklio įmonė.

Prie koplyčios įrengimo prisidėjo ir Seimo narys Vytautas Galvonas, kuris maldos namams padovanojo kilimus.

Paklaustas, ar koplyčia naudosis tik pensionato gyventojai, D. Bardauskas sakė manąs, kad čia lankysis tik saviškiai. Direktorius sakė, kad Savivaldybė prašė leisti jomis naudotis ir Šepetos gyventojams, bet kol kas susitarimo dar nėra. Viskas liek svarstymo stadijoje.

Šventė pensionate nesibaigė koplyčios šventinimu. Po oficialaus šių maldos namų atidarymo vyko pensionato darbuotojų ir gyventojų iškilmingas adventinis vakaras, kuriame savo programą pristatė žinomi aktoriai ir dainininkai Olegas Ditkovskis ir Saulius Bareikis.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video