2024/04/16

Metai buvo šiek tiek kitokie

Paskutinę darbo dieną prieš Kalėdas kalbėjomės su rajono meru Jonu Jaručiu ir savivaldybės Administracijos direktoriumi Žilvinu Aukštikalniu.

Paprašėme, kad abu rajono vadovai įvertintų besibaigiančius metus, pasidalintų su skaitytojais mintimis apie tai, kas šiemet rajone buvo gerai, kas yra taisytina ir ko galima laukti iš ateinančių metų.

J. Jarutis ir Ž. Aukštikalnis kalbėjo vis papildydami vienas kitą ir neatrodė, kad tuos pačius dalykus jie vertina skirtingai, todėl ir šiame tekste rajono vadovų mintys nebus atskiriamos.

Pasak pašnekovų, šie metai buvo šiek tiek kitokie. J. Jarutis persėdo į kitą kėdę, o Ž. Aukštikalnis Administracijos direktoriaus poste yra jau vienuolikti metai. Truputį pasikeitė ir politinė situacija. Šiemet valstiečiai liaudininkai rajono savivaldybės Taryboje sudarė koaliciją jau iš trijų partijų. Be jų, valdančiąją daugumą sudaro socialdemokratų ir Darbo partijos žmonės. Nauja Taryba kažkuo labai pasigirti negali, nes yra tiesiog tęsiami dar anos Tarybos pradėti darbai.

Kiekvieni metai būna kuo nors ypatingi. Šie metai įsimins tuo, kad pirmą kartą per vienuolika metų yra nevykdomas pajamų planas. Todėl Savivaldybei tenka kitaip dirbti. Pradėjo smaugti kreditoriai, bet jau dabar aišku, kad skolų liks kitiems metams.

Kita vertus, dar niekada Savivaldybė nevykdė tiek daug projektų. Vienu metu teko vykdyti keturis projektus, kurių dokumentacijos apimtys yra didžiulės.

Rajono vadovai mano, kad kiti metai taip pat bus įtempti, nors balandžio mėnesį turėtų būti kompensuotos skolos 70 procentų.

Nepaisant nelengvos finansinės situacijos, šiemet padaryta nemažai ūkiškų darbų. Tęsiasi Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos renovacija. Visai neseniai buvo baigtas sporto salės remontas, bet kitiems metams dar liko gimnazijos priestato remontas. Salės remontas atsiėjo milijoną keturis šimtus tūkstančių litų.

Prie marių vyksta poilsio zonos tvarkymo darbai. Jau padaryta prieplauka, elingas, tualetas. Yra įrengtas apšvietimas. Tiems darbams buvo panaudotas milijonas du šimtai tūkstančių litų. Kai kurie darbai dar persikels į kitus metus.

Toliau vyksta Povilo Matulionio mokyklos renovacija. Jau sutvarkytas mokyklos stogas, sanitariniai mazgai, valgykla. Darbų už pusantro milijono litų liks ir ateinantiems metams.

Pagaliau buvo atlikta P. Žekonio gatvės rekonstrukcija, centrinėje miesto dalyje pakeistas gatvių apšvietimas, jau baigiami keisti langai Alizavos bažnyčioje, vykdomi Palėvenėlės ir Adomynės vandenvalos projektai.

Tęstiniai darbai vyksta kultūros centre. Bendra projekto kaina yra trys su puse milijono litų. Šiemet sutvarkytas pastato stogas, kiti darbai nusikėlė į ateinančius metus.

Toliau įgyvendinamas Kupos slėnio tvarkymo projektas. Šiemet už šį projektą Savivaldybė gavo vidaus reikalų ministro R. Šukio padėkos raštą. Pavasarį projektas bus pristatytas prestižiniame renginyje Paryžiuje.

Šiais metais atlikta darbų už 750 tūkstančių litų tvarkomame stadione Lauko gatvėje. Tolesniems darbams kitais metais irgi yra numatytos lėšos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video