2024/04/27

Šviesos ir meilės blyksnis ligoniams

Visoje šalyje vykstant Bendrumo akcijai, neliko nuošalyje ir Kupiškio ligoninės ligoniai – jų pasveikinti su artėjančiomis šventėmis atvyko Skapiškio vidurinės mokyklos mokiniai.

Į Kupiškio ligoninės salę rinkosi slaugos, kitų skyrių ligoniai. Vienus su invalido vežimėliais atvežė slaugytojos, kiti – palengva patys atėjo. Pasak ligoninės vyriausiojo gydytojo Povilo Rimkaus, pirmą kartą jie dalyvauja šioje akcijoje, tačiau tikisi, kad praskaidrinti ligonių nuotaikos sulauks ir daugiau svečių – gal ne šios akcijos metu, bet ateityje.

Skapiškio vidurinės mokyklos mokinių šventinė programėlė buvo labai įvairi – susirinkusieji galėjo pasiklausyti dainų, šokių, o nuotaikingų paršelių trijulė vis sprendė klausimą, ar kitus metus užleisti karaliauti pelėms.

Pasak mokinius atlydėjusios mokytojos, jų simbolinėje skrynelėje yra mokyklos mokinių sveikinimai, palinkėjimai tiems, kurie artėjančias šventes sutiks ne namuose, o ligoninės palatoje. Kiekvienas ligonis gavo po mokinuko padarytą ir ranka parašytą sveikinimą.

Ne vieno ligonio veide pasirodė šypsena – juk visiems malonu, kada juos prisimena net nepažįstami žmonės, linki sveikatos, sėkmės.

Prie šios Bendrumo akcijos prisidėjo ir „Kupiškėnų mintys“ – slaugos skyriaus ligoniai galės pasiskaityti redakcijos dovanotų poezijos knygelių.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video