2024/04/25

Ministras Juozas Olekas linkėjo bendradarbiavimo

Penktadienį Kupiškio rajone lankėsi krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Pirmiausia jis užsuko į savivaldybę susitikti su meru Jonu Jaručiu.

Svečio ir rajono vadovo pokalbyje taip pat dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabo,

karo prievolės teritorinio Kupiškio skyriaus, Šaulių sąjungos kuopos, žiniasklaidos atstovai.

Ministras J. Olekas papasakojo apie savo tos dienos vizitų Rokiškyje, Kupiškyje ir Utenoje tikslus. Važiavo ne tik pasveikinti jam pavaldžių tarnybų darbuotojus švenčių proga, bet ir pamatyti, kokiomis sąlygomis jie dirba, ar nėra vietinės valdžios užmiršti. Jo nuomone, su krašto apsauga susijusios rajono tarnybos turi daug galimybių tapti labiau žinomos visuomenei ir ypač jaunimui. Susitikimai su tarptautinių misijų dalyviais, su grįžusiais iš privalomos karinės tarnybos jaunuoliais, asmenimis, pasirinkusiais kariškio profesiją, labai paįvairintų renginių mokyklose ir visuomenei tematiką, skatintų domėtis Lietuvos kariuomenės istorija, jos misija Lietuvai tapus NATO ir Europos Sąjungos nare.

Krašto apsaugos ministras pabrėžė, jog artimiausiu metu Seimas turės nuspręsti dėl Lietuvos kariuomenės ateities – palikti ją privalomos karinės tarnybos šauktinių ar kurti profesionalų kariuomenę. Jis siekiąs, jog būtų kvalifikuotų specialistų kariuomenė. Tik keliose NATO narystės valstybėse tebėra privalomos tarnybos kariuomenės. Lietuva jau kelyje į daug pažangesnį krašto apsaugos sprendimą. Apie tai turėjo būti diskutuojama ir popiet įvyksiančiame Seimo posėdyje, į kurį ministras turėjo sugrįžti su pačiais naujausiais įspūdžiais ir apčiuoptomis problemomis.

J. Olekas domėjosi, kokiomis sąlygomis Kupiškyje dirba Krašto apsaugos savanorių pajėgų teritorinis gynybos štabas, nusilenkė generolo Jono Černiaus paminklui.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video