2024/04/26

Pirmasis kupiškėnas žais Turkijos elitinėje futbolo lygoje

Trečiadienio vakare vos išlipęs iš lėktuvo Vilniaus oro uoste, ilgametis Panevėžio „Ekrano“ futbolo komandos gynėjas, kuris pirmuosius futbolininko žingsnius mokėsi žengti Kupiškyje, Gediminas Paulauskas pasakė – kontraktas pasirašytas.

Dabar šis futbolininkas žais ko gero šeštoje pagal reitingą Turkijos lygos Ankaros „Ankaragucu“ komandoje ir turės geras sąlygas žaisti, treniruotis bei būti pastebėtas kitų dar solidesnių klubų.

Po G. Paulausko pasirašyto kontrakto dar įdomesnis darosi klausimas, kodėl tada, kai futbolininkas priklausė futbolo klubui „Ekranas“, jis nepraėjo peržiūros nei Lenkijos, nei Rusijos, nei Norvegijos komandose. Tačiau tada, kai jis atsisveikino su Panevėžio klubu, dėl šio žaidėjo pradėjo varžytis kelių valstybių komandos ir siūlyti gerus kontraktus. Žmogus net galėjo atmesti jam nelabai patogų „Seria A“ komandos pasiūlymą ir pasirinkti geresnį.

Yra pagrindo manyti, kad „Ekranas“ sukelia tokias savo žaidėjų kainas, kad net turtingiems klubams tai kelia net ne pasipiktinimą , o tik šypseną. Ko gero, iš „Ekrano“ dėl šios priežasties iki šiol niekaip negali pakelti sparnų ir daugiau futbolininkų, kuriems nebelieka nieko kito, kaip tik pinigus užsidirbti kitu futbolo specialistus ir žiūrovus siutinančiu būdu.

Pasibaigus Lietuvos futbolo čempionatui, vienas pagrindinių Panevėžio „Ekrano“ futbolininkų Gediminas Paulauskas jo paties prašymu buvo paleistas iš klubo ir išvyko į vieną stipriausių Europos futbolo lygų Italijos „Serie A“.

Šioje lygoje žaidžiantis „Livorno“ klubas jau kuris laikas sekė G. Paulausko žaidimą ir pakankamai atvirai reiškė norą, kad patikimas gynėjas žaistų šioje komandoje, tačiau šio Italijos klubo siūlomos sąlygos G. Paulausko netenkino.

Peržiūros „Livorne“ metu G. Paulauskas sulaukė ne vieno pasiūlymo iš kitų Kipro, Turkijos ir Lenkijos klubų. Jie siūlė tik nuvažiuoti, pasitikrinti sveikatą ir be jokios peržiūros pasirašyti sutartį.

Savo jėgomis pasitikintis ir dabar geros sportinės formos esantis G. Paulauskas jokio atsakymo siūlytojams nedavė. Jis norėjo sulaukti, ką pasiūlys „Livorno“.

Buvimas „Livorno“ peržiūroje Lietuvos futbolininkui paliko randą pačia tiesiogine prasme. Pačioje pirmoje treniruotėje abipusio kontakto metu G. Paulauskui, bandžiusiam gražiai sužaisti gynyboje, partneris koja kliudė gynėjo galvą ir ją prakirto taip, kad reikėjo siūti net šešiolika siūlių. Iki šiol randas ant futbolininko galvos dar puikiai matomas.

Po peržiūros „Livorno“ G. Paulauskui pasiūlė visai neblogą kontraktą, tačiau Turkijos klubo sąlygos buvo patrauklesnės. Kaip „Panevėžio rytui“ sakė pats futbolininkas, tos sąlygos buvo kone dvigubai geresnės, nei italų klubo.

Gali būti aktualu restaurant in Alanya.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video