2024/04/26

Mokytojai užima strateginius postus rajone

Kai vieni mokytojai Lietuvoje rengia streikus ir nevesdami pamokų reikalauja didesnių atlyginimų, kiti keičia specialybes ir gauna pakankamai atsakingus postus. Mūsų rajonas yra puiki tokio reiškinio iliustracija.

Neseniai rajono apylinkės prokuratūroje pradėjo dirbti nauja prokurorė trisdešimt ketverių metų Virginija Kliaugienė, kuri Vilniaus universiteto Teisės fakultetą baigė prieš pusantrų metų.

Tai antroji aukštoji mokykla, kurią baigė prokurorė, o visų pirma ji buvo įsigijusi pedagoginį išsilavinimą. Pedagogai mūsų rajone jau užėmė pakankamai daug atsakingų postų. Su naująja prokurore, ne vienerius metus dirbusia mokykloje, šiandien kalbamės ir apie naująjį darbą, ir apie tai, kodėl ji nebedirba mokykloje.

Ką dėstėte mokykloje?

Aš esu baigusi Vilniaus pedagoginį universitetą, vėliau ir magistrantūrą. Aštuonerius metus dirbau Rokiškio Juozo Tumo – Vaižganto vidurinėje mokykloje lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja.

Atsibodo vaikai, ar lietuvių kalba?

Neatsibodo nei vaikai, nei dėstomas dalykas. Mokykloje viskas buvo gerai ir įdomu, bet paskui darėsi nuobodu, nes viskas kartojosi. Baigusi pedagoginį, esu dirbusi ir Rokiškio rajono savivaldybėje. Buvau mero padėjėja ryšiams su visuomene. Šiek tiek dirbau ir Rokiškio rajono laikraštyje.

Kodėl pasukote į teisėtvarką?

Visą laiką turėjau slaptą svajonę – teisę. Aš visą laiką galvojau, kad lietuvių kalba ir teisė turi šiek tiek panašumo. Ten turi skaityti literatūrą, o čia įstatymus.

Kodėl pasirinkote dirbą būtent Kupiškyje?

Dar prieš egzaminus nurodė vietas, kur pageidautume dirbti. Kupiškis yra arčiausiai Rokiškio, kur ir dabar gyvenu, todėl jį ir nurodžiau.

Iki šiol iš namų į darbą nebevažinėjate?

Taip. Kasdien tenka į darbą važiuoti 50 kilometrų. Dabar, kai tamsu, tikrai nejauku važiuoti. Ir dviratininkai, ir pėstieji labai nesisaugo.

Pati už vairo…

Mes esame taip susitarę, kad vieną savaitę aš vairuoju, kitą – prokurorė Diana, kuri irgi gyvena Rokiškyje. Taip yra ir linksmiau, ir saugiau.

Kokia buvo pati pirmoji byla, dirbant prokurore Kupiškyje?

Ta byla kaip tik praėjusią savaitę baigėsi. Teismas paskelbė nuosprendį. Byla buvo sudėtinga ir pakankamai įdomi. Apie ją „Kupiškėnų mintys“ jau rašė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video