2024/04/26

Kur dės valstybės pinigus?

Neseniai Seimui patvirtinus kitų metų Valstybės biudžetą, kažkiek lėšų yra numatyta ir Kupiškio rajonui bei miestui.

Rajono mero Jono Jaručio paklausėme, kiek pinigų gauta ir kokiems tikslams jie bus naudojami.

J. Jarutis sakė, kad lėšos, skirtos iš Valstybės investicijų programos, privatizavimo fondo ir tikslinės dotacijos sudaro 5 milijonus 272 tūkstančius litų.

Vien tik iš Valstybinės investicijų programos 2008 metams Kupiškio rajonui yra numatyti 4 milijonai 701 tūkstantis litų, praėjusiais metais gauti 3 milijonai 110 tūkstančių litų. Vadinasi, vien tik iš šios programos investicijos padidėjo daugiau nei pusantro milijono litų.

Meras sakė, kad jau yra numatyta, kur gautos lėšos bus naudojamos. Būsimųjų darbų programoje yra planuojama baigti Povilo Matulionio vidurinės mokyklos rekonstrukciją. Tai kainuos apie pusantro milijono litų. Meras sakė, kad prie tų pinigų gavimo svariai prisidėjo Seimo narys Viktoras Rinkevičius.

Etnografijos muziejaus tvarkymui yra numatyta beveik pusantro milijono, bet kitais metais reikia įsisavinti 700 tūkstančių litų.

Numatyti ir Kupiškio kultūros centro remonto tęstiniai darbai. Šiam reikalui numatyta 900 tūkstančių litų.

Kitais metais bus tęsiami ir Lauryno Stuokos–Gucevičiaus gimnazijos remonto darbai. Jau yra padarytas priestato rekonstrukcijos projektas ir darbams numatyta 100 tūkstančių litų.

650 tūkstančių litų numatyta skirti tolimesniems stadiono Lauko gatvėje darbams. Tuos pinigus gauti, pasak J. Jaručio, padėjo kitas Seimo narys Vytautas Galvonas. Sporto departamento paraiškoje tam reikalui buvo prašoma pradinė suma tik 150 tūkstančių. Mero teigimu, iki stadiono visiško įrengimo, koks numatytas projekte, dar trūksta šiek tiek daugiau nei milijono litų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video