2024/05/05

Po ilgų kalbų pagaliau pereita prie darbų

Apie Panevėžio regiono atliekų sistemos sutvarkymą jau kalbama ne pirmus metus. Pagaliau nuo skambių kalbų pereita prie konkrečių darbų.

Trečiadienį Apskrities viršininko administracijoje surengtoje konferencijoje pranešta, kad regioninį sąvartyną statys bendrovės “Panevėžio statybos trestas„ (PST) ir “Panevėžio keliai„. Projektas bus finansuojamas iš Europos Sajungos Sanglaudos fondo ir Lietuvos biudžeto.

PST taip pat laimėjo konkursą dėl penkių atliekų priėmimo punktų, dviejų perkrovimo stočių ir penkių žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelių statybos. Ši bendrovė yra viena iš didžiausių ir seniausių veikiančių statybos įmonių Lietuvoje, teikianti bendrųjų ir specialiųjų statybos darbų, projektų valdymo ir projektavimo paslaugas.

PST tokio pobūdžio darbai nėra naujiena. Trestas šiuo metu stato sąvartynus Utenoje ir Visagine. Jo atstovai konferencijoje džiaugėsi, kad sugebėjo pasiūlyti geras kainas ir laimėti konkursą.

Laimėjusios konkursą bendrovės pagaliau pradės darbus, apie kuriuos jau senokai kalbama.

Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centro (PRATC) direktorius Arturas Grucė sakė, kad Aplinkos ministerijos organizuotame konkurse iš pradžių norėjo dalyvauti šešios ar septynios organizacijos, bet susipažinus su sąlygomis, pasiūlymus pateikė tik dvi. Pasak A. Grucės, kad regioninis sąvartynas turėtų būti pastatytas, o senasis uždarytas iki 2009 metų liepos mėnesio. Todėl šie abu darbai bus vykdomi lygiagrečiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video