2024/05/05

Kupiškio policija turės naują vadą

Tarpuvaldis rajono policijoje baigėsi – rytoj Panevėžio Vyriausiojo policijos komisariato vadovas Stanislovas Poliakas pristatys laikinąjį Kupiškio policijos komisariato viršininką Arvydą Mėlynį. Jis iki šiol dirbo Anykščių policijos komisariato Viešosios policijos viešosios tvarkos skyriaus viršininku.

A. Mėlynio kandidatūra buvo aptarta su Kupiškio rajono ir apskrities viršininko administracijos vadovais. Rajono meras Jonas Jarutis “Kupiškėnų mintims„sakė, kad jis pasikalbėjo su pareigūnu ir neprieštarauja šiai kandidatūrai. Ar A. Mėlynis taps rajono policijos komisariato viršininku, paaiškės po kelių mėnesių.

Vakansinė vieta Kupiškio rajono policijoje atsirado ne visai įprastomis aplinkybėmis. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams komisariate pradėjus kelis ikiteisminius tyrimus, įtariamuoju apklausus tuometinį Kupiškio rajono policijos komisariato viršininką Anatolijų Krestovą ir pareiškus jam įtarimus, dabar jau buvęs policijos vadovas nutarė išeiti į užtarnautą poilsį.

Toks rajono policijos vadovų pasitraukimas iš posto jau tapo gražia Kupiškio policijos tradicija.

Prieš tai rajono policijai vadovavusiam komisarui Valentinui Giriūnui taip pat buvo pareikšti įtarimai, kad jis tyčia naudodamasis savo tarnybine padėtimi siekė padėti išvengti atsakomybės gerai rajone žinomiems žmonėms.

Skirtingai nei A. Krestovas, kuris pareiškus įtarimus, išėjo į pensiją, V. Giriūnas bandė ieškoti užuovėjos kitame policijos komisariate, bet bausmės vistiek neišvengė.

Būsimasis rajono policijos vadovas A. Mėlynis yra daugiau ar mažiau pažįstamas ne mažai daliai kupiškėnų, todėl dar jam nepradėjus dirbti, jau aktyviai domimasi, kas jis dabar yra ir kas už jo slypi.

Apie tai kituose “Kupiškėnų minčių„ numeriuose.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video