2024/05/04

Greitųjų pagalbų bumas

Praėjusiame Savivaldybės tarybos posėdyje buvo pritarta naujo greitosios pagalbos automobilio pirkimui. Žinoma, Tarybos nariai, vargu, ar galėjo prieštarauti tokiam reikalui. Juk niekas nenori būti apkaltintas, kad kaišioja pagalius į ratus ir taip jau stipriai buksuojančiai medicinai.

Tačiau po tokio Tarybos sprendimo Kupiškyje pasklido kalbos, kad ministerija yra numačiusi rajonui skirti du greitosios pagalbos automobilius, o Taryba palaimino dar vieno automobilio pirkimą, nors visi puikiai žino, kad šiais metais labai liūdna biudžeto padėtis. Žinoma, ne vienas kupiškėnas susikūrė viena už kitą įdomesnes versijas, kodėl taip atsitiko.

Su Savivaldybės administracijos direktoriumi Žilvinu Aukštikalniu pabandėme išsiaiškinti, kokia iš tikrųjų susiklostė situacija.

Ž. Aukštikalnis “Kupiškėnų mintims„ sakė, kad paskutiniais duomenimis, pirminės sveikatos priežiūros centras turėtų gauti vieną automobilį, o ne du, kaip buvo manyta anksčiau. Matyt, taip atsitiko todėl, kad lėšų trūksta ir valstybės biudžete. Anksčiau buvo numatyta, kad viena “greitukė„ bus skirta poliklinikai, o kita – ligoninei.

Ž. Aukštikalniui pirminės sveikatos priežiūros centro vadovė sakė, kad jiems toks automobilis yra būtinas. Kai reikia jį skolinti ligoninei, atsiranda papildomų problemų.

Pasak administracijos direktoriaus, dabar Kupiškyje yra du greitosios pagalbos automobiliai, kuriais dalijasi poliklinika su ligonine. Jo nuomone, jei atsirastų dar du tokie automobiliai, jų turėtų pakakti.

Dėl tų priežasčių Taryba ir leido viešajai įstaigai “Kupiškio ligoninė„ įsigyti greitosios medicininės pagalbos automobilį lizingo būdu. Taip pat nutarta numatyti kitų metų Savivaldybės biudžete lėšas iki 20 procentų automobilio vertės pradiniam įnašui sumokėti. Likusią pinigų dalį turės susimokėti pati ligoninė. Kokia bus to automobilio kaina, dar nėra aišku. Tai paaiškės tik po atviro konkurso.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video