2024/05/05

Per plikledį saugokitės patys

Redakcija sulaukė skambučio iš Rudilių kaimo gyventojos, kuri skundėsi, kad paspaudus šaltukui kelias iš Rudilių gyvenvietės iki plento į Panevėžį tampa čiuožykla. Šiuo keliu rytą į darbą važiuoja daug žmonių, bet niekas nepasirūpina, kad važiuoti būtu saugu.

Pasiteiravę Noriūnų seniūnijos seniūno Algirdo Navicko, sužinojome, kad prižiūrėti šią kelio atkarpą jiems nepriklauso. „Mes barstome tik stačias įkalnes, nes nėra skirta lėšų kelių barstymui“, – sakė seniūnas.

VĮ Panevėžio regiono kelių Kupiškio kelių tarnybos viršininkas Ovidijus Zibavičius sakė, kad jiems priklausančios kelio atkarpos jie nebarsto todėl, kad tai yra rajoninės reikšmės kelias ir pagal patvirtintą kelių priežiūros programą šis kelias yra tik valomas, o barstyti jo nepriklauso. Esant slidžiai kelio dangai barstomi tik staigūs posūkiai, įkalnės.

Nieko padėti negali ir rajono Savivaldybė. Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio, jie prižiūri daugiau kaip 800 km jiems priskirtų kelių, todėl rūpesčių pakanka ir taip. „Patarimas vienas – važiuoti mažesniu greičiu, neskubėti, ir viskas bus gerai“, – sakė rajono administracijos direktorius.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video