2024/05/19

Po kontakto su policija vaikai priversti kreiptis į medikus

Rajono policijos komisariatą, ko gero, reikėtų dar kartą pašventinti, nes čia prasidėję skandalai niekaip nesibaigia.

Iš pradžių jie sudrebino patį vyriausiąjį komisariato ešeloną, o dabar pasiekė ir eilinius policininkus, dėl kurių veiksmų kupiškėnai ketina kreiptis į aukštas instancijas ir reikalauti moralinės žalos atlyginimo.

Remiantis Lietuvos gyventojų apklausos duomenimis, dar visai neseniai policijos reitingai, nors ir nežymiai, bet kilo. Po tragedijos Skuodo rajone, kai policininkas mirtinai sužalojo tris berniukus, jie ėmė katastrofiškai kristi.

Tuo netenka stebėtis, nes policininkai vis sugalvoja kokius nors žygdarbius, už kuriuos Lietuvos žmonės tiesiog ima jiems jausti neapykantą.

Pagavo vaikus pakeliui į degalinę

Policininkų darbo broko nereikia toli ieškoti. Po šeštadienio įvykių Kupiškyje trys vienuolikos ir dvylikos metų berniukai, besimokantys Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje, o gyvenantys Topolių gatvėje, jau bijo praeiti pro policijos komisariatą, kuris jiems yra pakeliui iš namų į mokyklą.

Vaikai ir jų mamos “Kupiškėnų mintims„ papasakojo tokią istoriją. Šeštadienį, apie 16 valandą, trys kaimynystėje gyvenantys berniukai nutarė nueiti į “Lukoil„ degalinę pasikeisti centų į litus. Juos einančius pralenkė policijos ekipažas. Netrukus automobilis atbuline eiga grįžo prie berniukų ir vienas iš pareigūnų paprašė, kad jie sėstų į tarnybinį automobilį. Kai berniukai paklausė, ką gi jie blogo padarė, policininkai pareiškė, kad viską išsiaiškins komisariate, ir vaikus nusivežė.

Kalbos kultūros pamokos komisariate

Į komisariatą nuvežti berniukai buvo pasodinti komisariato budėtojų dalyje, o policininkai kurį laiką bendravo tarpusavyje ir su kažkuo kalbėjosi telefonu. Vaikai iki valios prisiklausė policininkų liaudies žargono, kuriame beveik visi žodžiai prasidėjo raide “p„. Taip buvo pradėtas berniukų švietimas.

Vėliau vaikai buvo paprašyti iškraustyti savo kišenes. Jie taip ir padarė. Kai policininkai susipažino su kišenių turiniu, nutarė vaikus paleisti. Matyt, nieko pareigūnus dominančio kišenėse nebuvo.

Jau išėjus iš komisariato, vienas iš pareigūnų vaikų paklausė pavardžių ir pasiteiravo, ką reikės daryti su kažkokia bobute ir jos rankine. Vaikai tiesiog nesuprato klausimo. Jie nesumojo, apie kokią bobutę ir rankinę dėdė policininkas kalba.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video