2024/04/26

Dėl būsimojo baseino vietos dar neapsipręsta

Rajono politikams, išrinktiems į savivaldybės Tarybą, praėjusią savaitę buvo pristatyti pasiūlymai dėl sveikatingumo komplekso statybos.

Projektuotojų atstovas pristatė keturis variantus. Brangiausias iš jų atsieitų 13,5 milijono litų. Jei būtų pasirinktas tas variantas, sveikatingumo kompleksas būtų statomas prie Lėvens tvenkinio. Jame yra numatytas ne tik plaukiojimo baseinas, bet ir viešbutis, biurų patalpos, teniso kortai, treniruoklių salė, kavinė ir kitokie malonumai.

Toje pat vietoje prie marių galima statyti ir kompleksą su minimalesnėmis paslaugomis. Jis kainuotų 8,1 milijono litų.

Taip pat projektuotojai suskaičiavo, kiek kainuotų statybos miesto centre. Didesnis kompleksas su daugiau pramogų atsieitų 7,1 milijono, o mažesnis – 5,3 milijono.

Projektuotojai siūlo pasirinkti patį brangiausią variantą – kompleksą prie marių už 13, 5 milijono.

Jų nuomone, tik tas projektas trauktų tiek turistus, tiek investuotojus, o jo grąža būtų pati didžiausia. Be to, tokiam projektui yra tikimybė gauti lėšų iš europinių fondų.

Šie aiškinimai įtikino toli gražu ne visus Tarybos narius.

Nepritariantys statybos vietai prie marių sakė, kad šis sveikatingumo centras visaip kaip bus nuostolingas, todėl reikia galvoti apie tai, kaip būsimus nuostolius minimalizuoti. Tarybos narys Gintautas Mockus svarstė, kad natūralus vandens tvenkinys ir uždaras baseinas yra konkuruojantys dalykai, todėl visiškai nėra reikalo baseino statyti prie marių.

Jis pateikė pavyzdį, kad Ignalinoje vasarą uždaras baseinas visiškai uždaromas, nes jis neatlaiko ežerų konkurencijos. Žmonės vasarą uždarame baseine praktiškai nesilanko. Todėl politikas siūlo rinktis minimalų baseino variantą, skirtą rajono reikmėms, visų pirma – vaikams. Tokiu atveju, statyti jį reikėtų mieste.

Tarybos narys Dangirdas Mikšys teiravosi, kodėl projektuotojai kalba tik apie dvi galimas statybų vietas (prie marių ir mieste), o galimybės jį statyti prie piliakalnio, senojo stadiono vietoje, net nesvarsto. Į paklausimą jis gavo atsakymą, kad projektuotojai gavo užsakymą panagrinėti statybų variantus tik minėtose teritorijose.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video