2024/04/26

Rotariečiai valgyklos atnaujinimu liko patenkinti

Spalio 19 d. iškilmingai perduota eksploatuoti renovuota Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos valgykla. Konvekcinėms kepimo krosnims ir kitai šiuolaikinei ekonomiškai įrangai rajono rotariečiai ir jų kolegos iš užsienio skyrė apie 150 tūkst. litų. Virtuvės darbastaliams rajono Savivaldybė dar pridėjo 20 tūkst. litų.

Valgykloje taip pat įrengta nauja vedinimo, nuotėkų šalinimo sistema, atnaujinta elektros instaliacija, virtuvės, plovyklos, sandėliavimo patalpos, perdažyta visa valgykla.

Į atnaujintos valgyklos atidarymo iškilmes atvyko svečiai iš Danijos. Tai Hadsteno klubo Kupiškio reikalų komiteto pirmininkas Karsten Muus, šio klubo narys, Povilo Matulionio vidurinės mokyklos renovavimo projekto koordinatorius Hans Gadeberg, rotarietis iš kito Danijos klubo Peter Andersen bei studentė Isadora iš Brazilijos, metus pagal studentų mainų programą besimokanti Danijoje.

Svečius į mokyklą atlydėjo Kupiškio rotariečiai. Buvęs šios mokyklos direktorius, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius papasakojo, kada ir kodėl iškilo būtinybė atnaujinti valgyklos įrangą, į ką kreipėsi pagalbos. Valgyklos vedėja Gailutė Tamašauskienė džiaugėsi, kad šiuo metu skanesnį ir sveikesnį maistą čia valgo apie 700 vaikų. Lengviau ir smagiau atnaujintose, atitinkančiose visus ES reikalavimus patalpose, dirbti jos vadovaujamam kolektyvui.

H. Gadeberg kalbėjo, kaip buvo ieškoma lėšų projektui įgyvendinti. Pasaulinis ROTARY fondas sutiko skirti reikiamą sumą įrangai atnaujinti, bet tik tuomet, kai patys klubai suras rėmėjų. Tad šį projektą parėmė ne tik Hadsteno rotariečiai, bet ir „Diss“ iš Anglijos, Notodden iš Norvegijos, Lachti iš Suomijos bei Kupiškio rotariečiai.

Svečiai ir šeimininkai perkirpo simbolinę valgyklos atidarymo juostelę. Po to buvo apžiūrėtos jos patalpos ir įranga, pasivaišinta čia pagamintais patiekalais. Svečiai iš Danijos valgyklos pertvarka buvo patenkinti ir sakė, jog beliko apie tai informuoti pasaulio ROTARY fondą.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video