2024/04/30

Kriminalistai vėl liko be vado

Vakar su Kupiškio policijos komisariatu atsisveikino viršininko pavaduotojas Tomas Vitkus.

Yra toks rusiškas posakis: „Po Petro Pirmojo nesisekė Rusijai su carais„. Dabar tą patį galima pasakyti apie Kupiškio policijos komisariatą. Na, išties nesiseka rajono policininkams su vadais.

Kai šių metų pradžioje nutarė iš darbo išeiti kriminalistų vadas Sigitas Kurklys, pusę metų ši kėdė buvo tuščia. Pagaliau kriminalistų vadovo postą užėmė iš Šiaulių atvykęs T.Vitkus, bet ir šis prabuvęs čia vos pusmetį pakėlė sparnus. Kas dabar užims jo vietą ir kada tai bus, niekas nežino.

Negana to, kad vienas vadovas paliko postą, kito padalinio vadas Vytautas Stančikas dar dviem mėnesiams Panevėžio apylinkės teismo yra nušalintas nuo tarnybos. Negana to, pačiam policijos viršininkui Anatolijui Krestovui STT pareiškė įtarimus. Štai tokios tokelės.

Prieš T. Vitkui paliekant Kupiškį trumpai pasikalbėjome su šiuo 39 metų pensininku.

“Kupiškėnų mintys„: Ar spėjote susidaryti vaizdą apie situaciją rajono policijos komisariate ir apskritai Kupiškyje?

T. Vitkus: Manau, kad komisariate viskas yra gerai. Kolektyvas tikrai draugiškas, tiesa, mažiukas. Be to, nevisiškai užpildytas. Šiandien trūksta net dešimties pareigūnų.

Nepaisant to, per pusmetį buvo nuveikti labai dideli darbai. Džiugu, kad statistiniai skaičiai, kurie šiaip yra objektyvūs, kalba, kad situacija Kupiškio rajone yra labai gera. Lyginant su praėjusiais metais nusikaltimų rajone sumažėjo net 40 procentų. Malonus yra ir tas faktas kad nusikaltimų skaičius, tenkantis vienam gyventojui, yra mažiausias šalyje. Esu įsitikinęs, kad tokie skaičiai didele dalimi yra gero viso policijos kolektyvo

darbo išdava.

“K. m.„: Tai kodėl išeinate iš darbo, jei kolektyvas toks geras, o jo darbo rezultatai puikūs?

T. V.: Tiesiog man pasiūlė gerą užsiėmimą , kuris yra visiškai nesusijęs su darbu policijoje. Kadangi aš moku gerai dirbti visus darbus, tai sutikau išbandyti save visai kitoje veiklos srityje.

Žinoma, jeigu dar nebūčiau pensininkas, iš darbo policijoje neičiau. Dabar esu 39 metų pensininkas ir laisvai galiu pasirinkti, kokia veikla užsiimti.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video