2024/04/30

Sakoma, kad kiekvienas kaimas turi savo kvailį, kaip ir kiekvienas bažnytkaimis – savo bažnyčią. Tai taip tvirta, kaip amen poteriuose. Blogiau kai kaimas įsitaiso savo vagį.

Kai kurie žmonės net nebesitiki pagalbos

Žinia, kad namų vagį pagauti sunkiausia. Žaidelių apylinkių istorijos rodo, kad ir savo kaimo vagies metų metais nesiseka sučiupti.

Šalia Žaidelių yra iki šiol dar veikiančios dvi žemės ūkio bendrovės “Daukučiai„ ir “Žvikė„. Tai jau retas reiškinys tiek rajone, tiek visoje šalyje.

Problemų, kaip ir bet kokiame kitame versle, būna ir šiose bendrovėse, bet be kasdieninių rūpesčių čia dirbantys žmonės turi ir savo specifinį – nuolat jos yra apvaginėjamos, o vagis ar vagys taip ir nesusilaukia atpildo.

ŽŪB “Žvikė„ dirbantys žmonės sakė, kad per bendrovės egzistavimo laiką pavogta turto, kurio vertė viršija keliasdešimt tūkstančių litų. Vien tik pernai buvo pavogta chemikalų už trylika tūkstančių.

Nuo vagių nuolat kenčia ir ŽŪB “Daukučiai„. Pastaruoju metu įsilaužėlis išlaužė skylę grūdų sandėlio sienoje ir pavogė 530 litrų krosninio kuro. Bendrovei padarytas nuostolis viršijo tūkstantį litų.

Vagys ne kartą yra apvogę ir Žaidelių apylinkės gyventojus, nuo jų nukentėjo ir gaisrinė, iš kurios buvo pavogtas kompresorius.

Vagystes galima vardinti ir vardinti. Apie vienas žmonės ar bendrovės praneša policijai, apie kitas net ir neinformuoja.

Kai kurie gyventojai tiesiog numoja ranka – kas iš tų pranešimų, vis tiek iš to jokios naudos nebus, tik laiką veltui sugaiši važinėdamas į Kupiškį duoti įvairiausių parodymų.

Policija nustatinėja aiškius faktus

ŽŪB “Daukučiai„ nuostolius patyrė ne tik nuo vagių. Kažkoks niekdarys liepos mėnesį traktoriumi išvažinėjo rapsų lauką. Specialistai apskaičiavo, kad tas pasivažinėjimas bendrovei kainavo per keturis tūkstančius litų.

Apie tai policijai taip pat buvo pranešta. Bendrovės darbuotojus nustebimo ir papiktino iš policijos komisariato atsiųstas raštas, kuriame rašoma, kad rapso lauko išvažinėjimo faktą policija nustatė, bet kaltojo nesurado.

Tą faktą ir be policijos patys žemdirbiai jau buvo neklystamai nustatę ir jokio patvirtinimo niekam nereikėjo. Žmonėms atrodo, kad tokie atsirašinėjimai kalba apie tai, kad policija tik imituoja darbą, nes rimtų rezultatų pasiekti nesugeba.

Įtariamasis nustatytas

“Daukučių„ ir “Žvikės„ bendrovių dirbuotojai ir Žaidelių apylinkės gyventojai kone vienu balsu tvirtina, kad jiems visiškai aišku, kas yra nusikaltėlis, jau seniai neduodantis ramiai gyventi.

Jo pavardė yra žinoma ir redakcijai. Pasirodo, policija apie jį irgi žino, bet įrodymų priremti įtariamąjį prie sienos stinga.

Policijos pareigūnas Džeraldas Baliūnas, dirbantis šiose apylinkėse, “Kupiškėnų mintims„ sakė, kad policija dirba pagal įstatymus. Policininkai, neturėdami svarių įrodymų, saviveikla neužsiima. Be rimtų įkalčių byla vis tiek teismo nepasieks.

Dž. Baliūnas pasakojo, kad įtariamųjų šiomis vagystėmis ratas yra nustatytas. Be to, yra pradėti ir šiuo metu vykdomi keli ikiteisminiai tyrimai.

Gyventojams belieka tikėtis, kad policija pagaliau suras tuos svarius įrodymus ir nusikaltėlis gaus, ko nusipelnė.

O kol vagis tebėra laisvėje, žmonėms patiems reikėtų labiau susirūpinti savo turto apsauga.

——-
Autorius: Gintaras Jurgėlas

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video