2024/04/30

Nepilnamečiai – karo take

Neseniai paskelbi reitingai rodo, kad Kupiškio rajonas yra geriausias Panevėžio apskrityje, o tarp visų 60 Lietuvos savivaldybių musiškė yra 16 vietoje. Neblogai. Tačiau visokiausių opų tebeturime. Nevardijant didesnių negandų, ypač nepakankamų medicininių, rajonas vis kenčia nuo jį terorizuojančių nepilnamečių. Kai kurie iš jų jau nebesitenkina vagystėmis, bet šliejasi ir į žmogžudžių draugiją.

Neseniai į specialiuosius namus buvo išvežtas vienas toks nepilnametis, kuris buvo įsisukęs į miesto parduotuves. Apiplėšęs vieną, jis tuoj pat įkliuvo. Tačiau vos paleistas iš policijos, tuoj pat apšvarino kitą parduotuvę. Žinoma, įkliuvo ir vėl. Kai jau visiškai nusibodo “nekaltos vaikiškos išdaigos„, jis buvo izoliuotas nuo visuomenės.

Lietuvoje nepilnamečiai teisių turi nors vežimu vežk. Didesniuose šalies miestuose jie jau tiek suįžūlėjo, kad net mokytojai pradėjo bijoti savo mokinių. Juos tik paliesk, tuoj gali kreiptis į visokias vaikų teisių apsaugos instancijas, o iš ten tik ir lauk nemalonumų. Žurnalistai net nepilnamečių nusikaltėlių pavardžių negali skelbti. Neduok Dieve, dar sužalos bręstančios asmenybės psichiką. Tokiomis išskirtinėmis šiltnamio sąlygomis nusikalsti linkę paaugliai aiškiai piktnaudžiauja.

Praėjusią savaitę į policiją kreipėsi brandaus amžiaus kupiškėnė, gyvenanti Vilniaus gatvėje. Moteris parėjo namo per pietus apie 14 valandą. Iš karto pastebėjo, kad sugadintas jos buto durų užraktas. Įėjusi vidun ji pasigedo sekcijoje buvusių pinigų. Kriminalistai netrukus nustatė, kad vagystė yra penkiolikamečio moksleivio A. M. rankų darbas.

Nepilnametis vagis prisipažino, kad jis eilinį kartą apsivogė “Kupiškėnų mintims„ policijos pareigūnai sakė ,kad pradėtas jau ketvirtas ikiteisminis tyrimas dėl to A. M. vagysčių.

Kada pagaliau baigsis tolerancija šiam jau ketvirtą kartą įkliūvančiam vagišiui, iki šiol neaišku. Beje, rajone yra ir neatskleistų vagysčių. Kas gali paneigti, kad ir jos yra to paties nepilnamečio darbas.

Neseniai policija išsiaiškino dar vieną vagystę, kurią du nepilnamečiai įvykdė vasario mėnesį.

Vienas iš tų dviejų vagių priklauso jau ne kartą “Kupiškėnų mintyse„ apdainuotam žudikų ketvertukui, kuris užmušė ir upėn įmetė jaunuolį.

Žinoma, vagia ne tik nepilnamečiai. Rajono kriminalistai praėjusią savaitę už vagystes sulaikė seniai policijai žinomą Ričardą Kasauską. Šis pilietis prieš kurį laiką buvo įtarinėjamas kaimynų namų ir ūkinių pastatų padeginėjimu.

R. Kasausko veiklos laukas pakankamai platus. Jis apvogė žmones, gyvenančius Gyvakarų kaime ir Alizavoje. Pirmu atveju jo grobis buvo dujinis pistoletas, radijo imtuvas ir kiti daiktai, o kitu atveju – piniginė ir mobilusis telefonas .Kriminalinės policijos vadovas informavo,kad R. Kasauskas yra sulaikytas. Sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo.

——-
Autorius: Jurgis MEŠKA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video