2024/04/19

Kupiškio policijos viršininkas – įtariamasis

Šią savaitę Kupiškio policijos viršininkui Anatolijui Krestovui pareikšti įtarimai, kurie galutinėje išvadoje gali nuskambėti ir kaip piktnaudžiavimas tarnyba, ir kaip nusikaltimo slėpimas.

Praėjusią savaitę “Kupiškėnų mintys„ pranešė, kad dar nebaigus ikiteisminio tyrimo, dėl kurio nuo pareigų buvo nušalintas Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininkas Vytautas Stančikas, Kupiškyje vėl apsilankė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ir pradėjo naują ikiteisminį tyrimą.

STT akiratyje – A. Krestovas

Nors kai kas bandė naują STT agentų pasirodymą Kupiškio rajono policijos komisariate tapatinti su senos V.Stančiko bylos tyrimu, geriau informuoti šaltiniai jau skalambijo – tai griaudžia varpai A. Krestovui.

Netrukus pasirodė, kad jie yra teisūs. STT agentai nežinia iš kur atkasė seną istoriją apie tai, kad Kupiškio policijos vadovas prieš kelis metus “į stalčių įkišo„ bylelę apie tuo metu rajono policijoje dirbusio pareigūno veiksmus, kuriuos jam reikėjo ištirti (redakcijai ta istorija yra puikiai žinoma ir neskelbiama tik iki tol, kol ji pasieks teismą ar bus nutrauktas jos nagrinėjimas).

Kol kas ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai gali pasakyti tik tiek, kad Kupiškio policijos viršininkas A. Krestovas yra apklaustas įtariamuoju ir jam yra pareikšti įtarimai. Skirtingai nei jo pavaldinys V. Stančikas, rajono policijos vadas nuo pareigų nėra nušalintas.

Beje, V. Stančikas Panevėžio apylinkės teismo nuo pareigų mėnesiui yra nušalintas rugpjūčio 30 dieną. Vadinasi, jau pirmadienį teismas turi spręsti, ar pratęsti pareigūno teisių suspendavimą, ar grąžinti jį į darbą.

STT pareigūnai, nagrinėjantys istoriją, į kurią galimai gali būti įsipainiojęs A. Krestovas, apklausė ir daugiau rajono policijos pareigūnų, kurie kol kas figūruoja kaip liudininkai.

Paralelės

A. Krestovas yra jau ne pirmas Kupiškio policijos vadas, kuriam kilo problemos tarnyboje.

Prieš tai rajono policijai vadovavusiam komisarui Valentinui Giriūnui buvo pareikšti įtarimai, kad jis tyčia pasinaudojo tarnybine padėtimi ir siekė padėti išvengti atsakomybės Kupiškyje gerai žinomiems Bronislovui Lapieniui ir Benediktui Griciui, kuris ir dabar yra rajono savivaldybės Tarybos narys.

Prasidėjus istorijai, kurioje dalyvavo tuometinis rajono policijos vadas V. Giriūnas, šis buvo perkeltas į kito rajono komisariatą, nors bausmės vistiek neišvengė.

Čia paralelės baigiasi. A. Krestovas į kitą komisariatą persikelti nesiruošia. Negirdėti, kad ir kas nors kitas būtų sugalvojęs tokią rotaciją.

Vadinasi, einama VA BANK. Arba – kaltas, ir teisk, arba – dėde, dovanok.

Kandidatui į STT vadus ryžto pakanka

Buvusiam STT vadovui Povilui Malakauskui pradėjus dirbti Valstybės saugumo departamento direktoriumi, jo pareigas laikinai ėjo 43 metų Žimantas Pacevičius.

Šios savaitės pradžioje jis buvo Seimui pristatytas kaip kandidatas į STT direktoriaus pareigas.

Prisistatydamas Seime Ž. Pacevičius sakė:

“Ryžtingumo man tikrai pakaks. Tačiau įrodyti galimos aukštų pareigūnų ir politikų korupcijos atvejus bei pasiekti,kad jie atsidurtų teisme, nėra taip paprasta.

Visi puikiai žinome keletą pavyzdžių, kaip sekėsi tokios bylos. Bet savo darbuotojus skatinu, kad jie tokią informaciją rinktų, tokias bylas tirtų ir neišgyventų, jog tai kaip nors gali atsiliepti jiems patiems. Būdamas direktorius toliau tai darysiu.„

Įvykiai Kupiškio policijos komisariate rodo, kad STT pareigūnams ryžto pareikšti įtarimus aukštiems policijos pareigūnams pakanka. Matysime, kaip reikalai klostysis teismuose.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video