2024/05/03

Kita triatlono pusė

Sekmadienį prie Kupiškio marių vyko jau pasidaręs tradiciniu atviras Lietuvos triatlono čempionatas. Kad uždara Kupiškio trasa yra viena geriausių Lietuvoje, patvirtino ir šio čempionato organizatorius, žymiausias Lietuvos triatlonininkas Vidmantas Urbonas, ir čempionate dalyvavę sportininkai. Jie negailėjo komplimentų mūsų trasai.

Galbūt šiuos komplimentus būtų išgirdę ir visos šalies žiūrovai, jei tik atviras Lietuvos triatlono čempionatas nebūtų tapęs “pogrindinis„ renginys. Mat apie jį prieš keletą dienų dar nieko doro nežinojo ir rajono vadovai, ir šios sporto srities aistruoliai. Nepabūgę lietaus ir vėjo jie susirinko į starto vietą ir noromis nenoromis burnojo ant “Kupiškėnų minčių„. Esą ten buvo aiškiai parašyta, kad iškilmingas varžybų atidarymas įvyks 11 val. Taip, žinoma, nebuvo. Ir kaltas čia jau tikrai ne laikraštis. Jis, ko gero, kaltas tik tiek, kad buvo informacinis šaltinis, kuriame iš patriotizmo rugpjūčio 30 ir rugsėjo 1-ąją buvo išspausdinti straipsniai apie varžybas. Kokio reklaminio efekto galima ir iš viso ar galima tikėtis, kai pirmoji informacija apie čempionatą pasirodo tik prieš tris dienas? Vyksta prestižinės varžybos, bet apie jas niekas nieko nežino. Net ir rajono vadovai prieš keletą dienų dar nebuvo tikri, ar tos varžybos įvyks, ar ne!

Norom nenorom susidaro toks įspūdis, kad pagrindinis čempionato organizatorius V. Urbonas vengia platesnio šio renginio paviešinimo. Tokie čempionatai rengiami ne kasdien, tad norisi išvysti ir respublikinę televiziją, ir viena kitą respublikinio dienraščio korespondentą. Deja, to nebuvo. Ką jau kalbėti, užtektų ir “Aukštaitijos televizijos„. Bet ir josios neregėjo Kupiškio marių pakrantė. Toks renginys – ideali proga Kupiškiui būti pristatytam ne tik šalyje, bet gal ir užsienyje. Mes ir vėl eilinį kartą pramiegojome. Ir vėl Kupiškio neišvydo šalies televizijų žiūrovai. Dar kartą patvirtinome, kad išties esame tik mažas provincijos miestas, kuris, kad ir koks bebūtų gražus ar mielas, tėra įdomus tik mums patiems. Kada pagaliau iš renginio organizatorių bus pareikalauta atsakomybės, kad tas renginys būtų paviešintas ir išreklamuotas kaip reikiant. Kad pagaliau ir Vilniuje gyvenantis žmogus žinos, jog štai vyksta triatlono čempionatas Kupiškyje, kad gali atvykti ir pasigerėti gražiai tvarkomu mūsų miestu, kad apie jį papasakotų kitiems. Dabargi esame mirties taške ir nepaisant to, kad Lietuvos triatlono čempionate dalyvavo ir žymūs triatlonininkai iš svečių šalių, šių varžybų organizavimas tepriminė tik kaimo gegužinę.

Apie konkrečias sportininkų pergales ir tai, ką apie šį čempionatą mano rajono politikai ir verslininkai, prisidėję, kad šios varžybos įvyktų, skaitykite kitame “Kupiškėnų minčių„ numeryje.

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video