2024/04/20

Į Kupiškį vėl ateina triatlonas

Jau tapo tradicija, kad atviras Lietuvos triatlono čempionatas organizuojamas prie Kupiškio marių. Planuojama, jog ateinantį sekmadienį, 11 valandą, prasidėsiančiose varžybose kupiškėnai išvys išties nemažą būrį pajėgių sportininkų iš keleto valstybių. Tai bene vienintelės sporto šakos Lietuvos pirmenybės, kurios vyksta mūsų rajone.

Dar visai neseniai triatlono varžybos, vykdavusios Panevėžyje, sukviesdavo tūkstančius žiūrovų iš visos Lietuvos, tačiau tokia puikia triatlono trasa, kuri yra Kupiškyje, Panevėžys negali pasigirti. Todėl jau trečius metus atviras šios sporto šakos Lietuvos čempionatas rengiamas prie Kupiškio marių.

Dalyvaus pajėgiausios šalių komandos

Šį čempionatą organizuojantis žinomiausias Lietuvos triatlonininkas Vidmantas Urbonas “Kupiškėnų mintims„ pasakojo, kad šiais metais varžybose žada dalyvauti visa stipriausia Baltarusijos rinktinė, kurios sudėtyje gali būti net dvidešimt keturi sportininkai. Taip pat pajėgios sudėties komandas ketina atsiųsti latviai ir estai. Lietuvai irgi atstovaus stipriausi sportininkai, kurie nebus išvykę į kitas tarptautines varžybas.

Šiemet Kupiškio žiūrovai, matyt, išvys ne vieną triatlonininką, kuris gins pernai iškovotus titulus. Startuoti žada ir pernai nugalėjęs Estijos sportininkas, ir čempione tapusi Baltarusijos moteris, ir jaunių varžybų laimėtojas iš Lietuvos. Pernykščiai čempionai yra pasirengę dar kartą iškovoti aukščiausius apdovanojimus. Intrigos turėtų pakakti, nes kiekvienas sportininkas, rungtyniausiantis pasaulinius standartus atitinkančioje trasoje, sieks ne tik gerų asmeninių rezultatų, bet ir atimti titulus iš pernykščių grandų.

Paprastai visose sporto šakose favoritais laikomi tie sportininkai, kurių šalyje vyksta varžybos. Triatlone tokios mados nėra. Štai ir pernai skirtingose amžiaus grupėse čempionais tapo ir latviai, ir estai, ir baltarusiai, ir lietuviai. Šiais metais favoritų iš anksto taip pat nevertėtų vardyti, nes sveikų ambicijų turi visos komandos.

Į varžybas atvykę sporto mėgėjai galės ne tik jas stebėti, bet ir klausytis koncerto, kuriame gerą nuotaiką dalys dvi grupės. Šiaulių grupė “Pokeris„, kuri koncertavo ir pernai, vėl žada atvežti puikios nuotaikos pliūpsnį. Kita grupė bus siurprizas, apie jį rengėjai iš anksto dar nenori pasakoti.

Išmėginti jėgas galės visi norintys

Šiais metais varžybų dalyviai bus suskirstyti į šešias amžiaus grupes.

Pirmoje grupėje varžysis mergaitės ir berniukai, gimę 1993 metais ir vėliau. Jie plauks 150 metrų, 4 kilometrus važiuos dviračiu, bėgs 1 kilometrą.

Antroje grupėje rungtyniaus mėgėjai ir visi norintys išbandyti savo jėgas. Jie įveiks tokią pat distanciją kaip ir pirmosios grupės sportininkai.

Trečioje grupėje varžysis 1989–1992 metais gimę merginos ir vaikinai. Jų laukia 750 metrų plaukimo, 20 kilometrų važiavimo dviračiu, 5 kilometrų bėgimo distancija.

Ketvirtoje grupėje rungtyniaus triatlonininkai iki 57 metų amžiaus. Šios amžiaus grupės vyrai ir moterys įveiks irgi tokius pat nuostolius kaip ir trečios grupės sportininkai.

Penktoje grupėje varžysis vyrai ir moterys, gimę 1958–1967 metais. Jie plauks 1,5 kilometro, dviračiu važiuos 40 kilometrų, bėgte įveiks 10 kilometrų. Šeštoje elito grupėje kovos moterys ir vyrai, gimę po 1968 metų. Distancija bus tokia kaip ir penktoje grupėje.

Varžybų organizatoriai planuoja ir estafečių rungtį. Komandą turės sudaryti trys sportininkai – vienas iš jų plauks 150 metrų, kitas važiuos dviračiu 4 kilometrus, trečias bėgs 1 kilometrą. Estafetės varžybos vyks, jei jose pareikš norą dalyvauti ne mažiau kaip keturios komandos.

Varžybų rengėjai kupiškėnus kviečia sudaryti komandas, kurios galėtų dalyvauti estafečių varžybose.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video