2024/04/16

Meras apkaltintas trumpa atmintimi

Antradienio numeryje publikavus straipsnį apie rajono mero Jono Jaručio požiūrį į idėjas atkurti stadioną prie piliakalnio, susilaukėme audringos reakcijos. Vieni žavėjosi mero argumentacija, kiti jį užsipuolė visai nešvelniai.

Stadiono prie piliakalnio atgaivinimo idėjos jau buvo pakankamai aiškiai išdėstytos keliuose straipsniuose, todėl prie jų nutarėme nebegrįžti, tik suteikėme auditoriją stadiono gaivinimo organizatoriams, kurių mintims iš esmės pritarė ir meras.

Darbai be pabaigos ir be pradžios

Gediminas Uldukis: Perskaičius straipsnį, susidariau nuomonę, kad yra atstovaujami kažkieno interesai, bet tikrai ne rinkėjų, kurių balsų dėka J. Jarutis tapo meru. Dabar jis atsikrato rinkėjų nuomonės. Spręs Taryba. Aš nežinau, ar su tokia trumpa atmintimi galima dirbti meru.

Dar kai dabartinis meras net nebuvo valdžioje, aš minėjau, kad tas stadionas Lauko gatvėje vienas sausiausių Lietuvoje. Panevėžio “Ekrano„ vadovai jau seniai klausdavo, ar galima atvažiuoti čia treniruotis ir žaisti futbolo rungtynių. Tada “Ekranas„ šiame stadione yra žaidęs ne vienerias rungtynes. Suprantama, kad šį stadioną reikėjo panaudoti, bet dabar jis yra jau seniai moraliai pasenęs. Aš kalbėjau tik apie aptvėrimą ir vejos kokybę, bet apie jokias grandiozines tribūnas ir pastatus niekada nebuvo kalbos. Šiuo metu veja yra lygesnė, bet, atsižvelgiant į tai, kiek panaudota lėšų, jos kokybė neatlaiko jokios kritikos. Meras sako, kad naujojo stadiono kūrimo būtų galima imtis tada, kai bus baigti darbai Lauko gatvės stadione. Tačiau jis nesako, kada bus pabaigta slidinėjimo trasa prie Byčių. Dabar ji tiesiog pamesta. Jei taip pamestas bus ir stadionas, darbų pabaigos, vadinasi, ir komplekso prie piliakalnio atgaivinimo pradžios, niekada nesulauksime.

„Tvarka ir teisingumas“ žino, kur yra pinigų

Dangirdas Mikšys: Straipsnyje paminėta, kad aš pasisakiau už stadioną Lauko gatvėje. Tokio dalyko aš neprisimenu. Suprantama, buvo kalba apie tai, kodėl tas stadionas yra apleistas taip, kad jame sportuoti nėra jokių sąlygų. Tačiau taip pat buvo galima kalbėti apie daugelį mokyklos stadionų – ir Skapiškio, ir P. Matulionio ir t. t.

Kalba ėjo apie mokyklų stadionų sutvarkymą, o ne apie centrinio miesto stadiono sukūrimą. Lauko gatvėje rengti miesto stadioną nėra rimta, nes toje vietoje neįmanoma išlaikyti numatytų atstumų tarp sektorių ir reikalavimų patiems sektoriams.

Straipsnyje meras, kaip koks Artūras Paulauskas, teigia, kad miesto stadioną rengsime tada, kai gyvensime geriau. Dabar galima gauti dideles Europos Sąjungos lėšas, todėl reikia rašyti projektus ir darbus pradėti nedelsiant, o ne kažko laukti. Beje, mano žiniomis, projekto stadionui Lauko gatvėje dar nėra. Jis bus tik spalio ar lapkričio mėnesį, todėl nereikia klaidinti rajono žmonių.

Baimė po 17 Nepriklausomybės metų

Eglė Uldukienė: Man keista yra ir tai, kad viso sveikatingumo komplekso statybos vieta siūloma arba mieste, arba prie marių. Kodėl nekalbama apie trečią galimą vietą. Juk absoliuti dauguma šnekintų žmonių pasisako, kad jis būtų statomas prie piliakalnio kartu su atkuriamu stadionu.

Renkant parašus dėl stadiono prie piliakalnio, susidūrėme su žmonių baime. Jie pritaria idėjai, bet negali pasirašyti, nes paaiškės pasirašiusiojo pavardė. Žmonės po septyniolikos metų gyvenimo demokratinėje visuomenėje dar tebebijo dėl savo ateities už pilietinės pozicijos išreiškimą. Tai jau visai blogai.

Parašai atkeliaus į Tarybą

Dėl stadiono prie piliakalnio atkūrimo ir toliau renkami kupiškėnų parašai. Jie turėtų būti pateikti Savivaldybės tarybai jau per ateinantį posėdį.

Tada jau Taryba spręs, ką daryti ir su parašais, ir su stadionu.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video