2024/05/04

Pirmoji vieta – Šuminų ūkiui

Susumuoti rajono konkurso „Metų ūkis„- 2007 rezultatai. Pirmoji vieta pripažinta Antašavos vietovės (Kupiškio sen.) ūkininkams Irenai ir Evaldui Šuminams, antroji – Šimonių sen. Pelyšių kaimo – Egidijai ir Tautviliui Indilams, trečioji –Vilmai ir Valdui Aleknoms, puoselėjantiems ūkį Šaltenių kaime (Subačiaus sen.).

Šios komisijos pirmininkas, rajono Savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas ir Lietuvos ūkininkų sąjungos rajono skyriaus pirmininkas Valentas Mankūnas paaiškino, jog prizinės vietos nustatytos susumavus kiekvieno pretendento surinktus balus. Jais buvo vertinamos konkurso organizavimo metodikos nurodytos su ūkininkavimu susijusios 28 pozicijos. Paminėti konkurso dalyviai surinko po 57,2, 57 ir 49,2 balo.

Pirmosios ir antrosios vietų laimėtojai šio konkurso prizininkai yra buvę ir ankstesniais metais.

Šiemetiniame konkurse iš viso dalyvavo 9 ūkininkai. Komisijos pirmininkas pabrėžė, jog daugiau buvo dalyvaujančių pirmą kartą .Tarp jų ir skapiškietis Dainius Gabnys, Subačiaus seniūnijos žemdirbiai – Eugenijus Jėčius iš Terpeikių, Tomas Maksvytis iš Varaniškių kaimų. Konkurse buvo atstovų iš visų seniūnijų. Prizininkai tradiciškai pagerbiami per Derliaus šventę.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video