2024/04/19

Mūsų politikų apetitas nedidelis

Viename dienraštyje pasirodžius informacijai, kad Panevėžio apskrities politikai mokesčių mokėtojų pinigų sąskaita, per daug to neafišuodami, nutarė pasididinti Tarybos nariams skirtas išmokas, rajono gyventojai pradėjo teirautis, kaip šioje situacijoje elgiasi mūsų išrinktieji politikai.

Iš tiesų kai kurių apskrities rajonų politikų apetitas tiesiog stebina, nes ten išmokas ketinama didinti net iki 500 procentų.

Laimei, mūsų politikai į patį juodžiausią sąrašą, kurio viršūnėje kol kas puikuojasi Pasvalio rajono tarybos nariai, atrodo, nepretenduoja.

Praėjusios kadencijos mūsų rajono eiliniams Tarybos nariams buvo mokamos diferencijuotos 100 Lt, o komitetų pirmininkams 120 Lt išmokos kiekvieną mėnesį. Šios kadencijos Tarybos nariai kanceliarijos, pašto, transporto, telefono ir interneto naudojimui galės išleisti jau dvigubai didesnes sumas – atitinkamai po 200 ir 240 Lt. Jei Tarybos narys dirbs iš peties, žinoma, tokią sumą pinigų išleisti aukščiau išvardintoms priemonėms – vieni juokai. Bet gi ne visi vienodai intensyviai Taryboje dirba. Taigi, kaip jie išleis mūsų visų pinigus, – vien tik jų garbės reikalas.

Apie padvigubintas išmokas šnektelėjome su Vytautu Mockumi. Anot Tėvynės sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininko, ne jų frakcija, kurios seniūnas jis ir yra, buvo šios idėjos iniciatorė. Šis klausimas, žinoma, svarstytas ir frakcijoje. Buvo priimtas sprendimas kategoriškai neprieštarauti šiam pasiūlymui. Ankstesnės kadencijos metu šias lėšas jie skirdavę geriausių moksleivių premijavimui ir t. t. Tačiau, pasak rajono Tarybos Kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos komiteto pirmininko, jam jau pabodo užsiiminėti labdara ir iš savo kišenės finansuoti veiklą. Jis, kaip frakcijos seniūnas ir komiteto pirmininkas, gana dažnai turi naudotis mobiliuoju telefonu ir kt. Tai, be abejo, kainuoja. Aišku, jų frakcija ir šią kadenciją iš išmokoms numatytų lėšų dalį pinigų skirs kilniai veiklai ar gerai idėjai skatinti. Paklausus apie nešiojamų kompiuterių įsigyjimą (kaip nusprendė kaimyninio rajono politikai) V. Mockus gan skeptiškai vertino tokią idėją. Jis labai abejoja, kad bus pasiektas didelis šių priemonių panaudojimo efektyvumas, greičiau – priešingai. Jei Tarybos narys, anot V. Mockaus, nesugeba perskaityti jam paduotos, Tarybos posėdžiui reikalingos medžiagos, tai jos neieškos ir elektroniniame pašte ar internete. Darbingumo atmosfera Taryboje, įsigijus nešiojamus kompiuterius, vargu bau ar pagerėtų. Be to daliai Tarybos narių dar, ko gero, tektų užsirašyti į kompiuterinio raštingumo kursus…Kaip ten bebūtų, belieka pasidžiaugti, kad mūsų išrinktųjų politikų apetitas netapo besaikis ir reikia manyti, kad tie 200 ir 240 Lt išmokoms skirtų pinigų bus atidirbti su kaupu. Pagaliau už tuos pinigus politikai rajono gyventojams bent jau sveikinimus galės atsiųsti…

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video