2024/03/28

Klinika – pasipinigauti?

Redakcijoje apsilankęs rajono gyventojas G. K. (pavardė žinoma) buvo pasipiktinęs kai kurių moksliniais vardais besididžiuojančių gydytojų iš Kauno teikiamomis paslaugomis Kupiškio “Šeimos„ vaistinės klinikoje.

Žmogus pasakojo, jog gegužės mėnesį jis su viltimi kreipėsi į Kauno MU klinikos kraujagyslių chirurgą med. m. dr. L. Veličką. Manė, kad gydytojas įsigilins į jo nusiskundimus dėl kojų kraujotakos sutrikimų.Tačiau specialistas iš Kauno net nesivargino įjungti doplerį, o tik pirštu bakstelėjo į blauzdą ir pasakė, jog reikia sistemingai vartoti kraują skystinantį aspiriną. Dar išrašė vaistų skausmui numalšinti. „Tai va, – sakė redakcijos svečias, – už tokią neva konsultaciją sumokėjau 60 litų ir net kvitelio negavau. Iš mokslinį vardą turinčio gydytojo tikėjausi kitokio požiūrio į mano bėdą bei galimybę ją palengvinti“.

G. K. pridūrė, jog į tą pačią Kupiškyje veikiančią kauniečių medikų kliniką daug vilčių dėjo ir jo žmona. Moteris šį pavasarį kreipėsi į med. m. dr. doc. E. Eviltį, reumatologą-artrologą, dėl sąnarių ligos. Konsultacija baigėsi tuo, kad buvo suleisti jai skausmą malšinantys vaistai. Kupiškėnė už vaistus ir paslaugą sumokėjo šimtą litų. Kol grįžo į namus, visas gydymo efektas baigėsi.

Redakcijos interesanto nuomone, aukštos kvalifikacijos medicinos specialistų mokamų konsultacijų klinikos rajonuose, yra geras dalykas: žmogui nereikia vargintis kelionėmis į didmiesčius, laukti, kada būsi pagal šeimos gydytojo siuntimą ten priimtas. Tačiau jis apgailestavo, jog atvykstantieji specialistai pasuko lengvo pasipinigavimo keliu, o rimčiau pagelbėti pacientui jiems visai nerūpi.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video