2024/04/26

Nesuveikė arba jaunimo atmintis, arba policijos aparatūra

Pasaulis žino daugybę nesusikalbėjimo atvejų. Vieni jų baigiasi eiliniais apsižodžiavimais, kiti net didesniais ar mažesniais karais.

Šis nesusikalbėjimas baigėsi, kaip sakoma oficialioje teisėsaugininkų kalboje, nedideliu kūno sužalojimu, nesukėlusiu žymesnių sveikatos sutrikimų.

Vieni skambino…

Yra mūsų rajone toks jaunimo muzikos grupės “Delfinai„ fanų klubas, kuris kartas nuo karto organizuoja kelių dienų stovyklas gamtoje. Ten šoka, dainuoja ir elgiasi taip, kad jaunuoliams būtų linksma. Deja, taip jau būna, kad tada, kai vieniems linksma, kitiems vien dėl to gali pyktis suimti.

Tai suprasdami “Delfinų„ fanai prieš stovyklą kreipėsi į policiją, prašydami, kad pareigūnai, jeigu ne nuolat, tai bent kartas nuo karto, pasidomėtų, kaip sekasi jaunimėliui, ar niekas jo neskriaudžia. Šis prašymas nebuvo patenkintas jau vien todėl, kad per vėlai tokios pagalbos ar apsaugos buvo paprašyta.

Policijoje fanų atstovams buvo paaiškinta, kad jeigu atsiras kokių nors saugumo problemų, tegul kreipiasi telefonu ir atvyks policijos ekipažas.

Prasidėjus stovyklai, incidento laukti ilgai neteko. Prie muziejaus Uoginių kaime įsikūrusioje stovykloje pasirodė įkaušusi draugija ir ėmė ieškoti priekabių. Va čia ir prasidėjo nesusikalbėjimai.

Kaip “Kupiškėnų mintims„ pasakojo “Delfinų„ fanai, tuoj pat buvo paskambinta į policiją. Atsiliepęs budėtojas, kurio pavardės jaunimas neįsidėmėjo, pasakė, kad įvyko didelė avarija ir visi ekipažai ten išvyko. Šiuo metu nėra kam atvažiuoti į Uoginių kaimą. Pirmasis incidentas baigėsi gana taikiai, todėl fanai policiją laikinai užmiršo. Tačiau praėjus kuriam laikui pradėjo bręsti naujas konfliktas su iš kažkur atsiradusiais žmonėmis. Stovyklautojai vėl paskambino į policiją, bei gavo lygiai tokį pat atsakymą – visi ekipažai užsiėmę, todėl niekas dabar negali atvažiuoti. Galbūt atvažiuos kiek vėliau. Vaikinukai ir mergaitės, “Kupiškėnų mintims„ pasakoję apie tuos incidentus, net suabejojo kelis kartus skambinę į policiją. Vieni sakė, kad du, kitiems atrodė, kad skambučių buvo ne mažiau kaip trys. Kaip ten bebūtų, bet policijos pasirodant jie taip ir nesulaukė.

Toks buvo graudokas stovyklautojų pasakojimas apie nuotykius stovykloje, kurie baigėsi nakties incidentu, kai vienam iš fanų atsibastėlis nubrozdino veidą.

“Delfinų„ gerbėjams kilo įtarimas, kad policija galbūt “neturi ant jų akies„, todėl ir ignoravo pagalbos šauksmus.

…kiti negirdėjo

Policijos komisariate pasidomėjome, kodėl pas fanus taip ir nenuvyko pagalba. Iš pradžių pareigūnai lyg ir nustebo. Kaipgi čia taip? Buvo skambutis, bet į jį niekas nereagavo. Tačiau patikrinus tos dienos skambučius, mums buvo pranešta, kad panašių pranešimų įrašų nėra, kaip nėra raštu pažymėta ir apie fanų pagalbos prašymus.

Va tai tau. Vieni vienas per kitą pasakoja apie kelis skambučius policijai ir jos atsisakymus atvažiuoti, kiti tvirtina jokių skambučių nesulaukę.

Kas dabar gali nustatyti, ar fanai skambino ne į tą komisariatą ir dabar neatsimena į kurį, ar rajono policijos įrašymo aparatūra yra mestina lauk kaip visiškai netikusi.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video