2024/05/01

L. Apšega pasiprašė valstybės paramos

Keliuose leidiniuose pasirodė informacija apie tai, kad buvęs rajono meras Leonas Apšega atsisakė Tarybos nario atlyginimo dėl to, kad gautų signataro rentą.

Skaitytojai pradėjo domėtis, kiek eksmeras atsisakė pinigų ir kiek už tai gavo.

Atsakymas yra labai paprastas. Jis neatsisakė nieko, o gaus 2100 litų papildomų kasmėnesinių pajamų.

Įstatymas numato, kad signataras, kuris neturi kitų apmokestinamų pajamų, turi teisę į signataro rentą. Tuo L. Apšega ir pasinaudojo.

Tuo tarpu jis negalėjo atsisakyti Tarybos nario atlyginimo, nes tokio paprasčiausiai nėra. Pagal įstatymą numatoma, kad Tarybos nariui gali būti mokama kompensacija už tai, kad jis negavo kažkokios dalies atlyginimo jį savo pagrindinės darbovietės, nes kažkiek darbo valandų prasėdėjo Tarybos posėdžiuose ar užsiėmė kita tarybos nario veikla.

Administracijai reikia dokumentaliai įrodyti, kad atlikdamas tarybos nario pareigas netekai dalies užmokesčio.

Rajono Tarybos nariai tradiciškai raštu atsisakė norų gauti kompensacijas už negautą atlyginimo dalį, nes kitu atveju Savivaldybės Administracija būtų priversta vesti personalinius Tarybos narių tabelius, nurodyti, kiek laiko vyko posėdžiai ir t.t. Šiuo metu yra duomenų, kad raštiškai kompensacijos neatsisakė tik vienas tarybos narys.

L. Apšega neturi darbo vietos, kurioje jam turi būti mokamas atlyginimas, todėl jis nepaaukojo nieko, tik įsigijo, bet tai yra numatyta įstatymo.

Plačiau apie valstybės išlaikomus žmones ir norus tokiais tapti skaitykite kitame “Kupiškėnų minčių„ numeryje.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video