2024/05/01

Kriminalistai operatyviai išaiškino nužudymą

Praėjusią savaitę “Kupiškėnų mintys„ skelbė, kad policija ieško gegužės 20 d. dingusio, dar nė devyniolikos metų nesulaukusio, Vytauto Šabansko, o antradienį Lėvens upėje ties Svidenių kaimu buvo rastas jo lavonas su smurto žymėmis.

Šį kartą rajono kriminalinės policijos pareigūnai dirbo labai operatyviai. V. Šabanskas dar buvo nerastas, bet pareigūnai jau tvirtai žinojo, kad jis yra nužudytas. Netrukus kriminalistai išsiaiškino ir asmenis, įtariamus šiuo nusikaltimu.

V.Šabanskas prapuolė gegužės 20 d., bet tik po aštuonių dienų policija gavo vaikino globėjų pareiškimą, apie tai, kad Vytautas negrįžta namo.

Policija operatyviai išsiaiškino asmenis, su kuriais vaikinas bendravo paskutiniu metu. Domintis paskutinės dienos, kada dar V. Šabanskas buvo gyvas, įvykiais, iš pradžių kilo įtarimas, o vėliau ir įsitikinimas, kad vaikinas yra nužudytas.

Nustačius ir sulaikius tris įtariamuosius, paaiškėjo, kad kriminalistai iš karto pasuko teisingu keliu.

Įtariamieji rajono kriminalistams yra puikiai žinomi veikėjai.Vienas iš jų kupiškėnas Armandas Červonikovas įkalinimo įstaigose praleido vienuolika metų, nors jam pačiam dar tik trisdešimt. Kitas įtariamasis dvidešimt trejų metų Alizavos seniūnijoje gyvenantis Grigorijus Djačenko kalėjo mažiau, bet policijai taip pat yra puikiai pažįstamas. Dar vienas sulaikytasis nėra sulaukęs pilnametystės, todėl jo pavardės negalime skelbti. Jis yra baigęs vos dešimt klasių.

Sulaikytieji, prispausti kriminalinės policijos turimais įrodymais, prisipažino padarę nusikaltimą. Pareigūnai dar aiškinasi, koks buvo kiekvieno iš jų vaidmuo tame nusikaltime. Kol kas dar ne visai aišku, ar nusikaltimo motyvas buvo tik noras pasisavinti kelis nelabai brangius vaikino daiktus. Ekspertai dar aiškinasi, ar V.Šabanskas buvo užmuštas, o po to įmestas į Lėvenį, ar jis tik buvo stipriai sumuštas ir prigėrė upėje.

Nužudytasis V. Šabanskas buvo neblogai žinomas tam tikrai Kupiškio visuomenės daliai. Globėjų šeimoje gyvenęs vaikinas rašė proziškus ir liūdnus eilėraščius, kurie gimdavo vienatvėje. Jo kūrybą yra spausdinusios ir “Kupiškėnų mintys„.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video