2024/05/06

Mažo žmogaus – didelis pasaulis

„…aš turiu teisę gyventi nieko nebijodamas… aš turiu teisę gyventi su savo mama ir tėveliu… kai aš sergu, man turi būti suteikta medicinos pagalba… aš turiu teisę lankyti darželį ir mokykląâ€¦ niekam nevalia manęs mušti… visi vaikai yra svarbūs… aš turiu teisę sakyti tai, ką galvoju… aš turiu teisę žaisti…“

Šiandien Pyragių estrada atvira prasmingam ir spalvingam renginiui – rajono mokinių meno šventei „Vaikystės vaivorykštė“. Jaunoji karta ne tik parodys visų metų darbų rezultatus, bet ir paminės Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Ši diena paskelbta Tarptautinės moterų federacijos sesijoje 1949 m. ir pirmą kartą buvo paminėta 1950 m. Minint šią dieną mūsų šalyje rengiamos įvairios akcijos, organizuojamos šventės. Tačiau Tarptautinė vaikų gynimo diena – tai ne tik smagios pramogos vaikams, bet ir priminimas mums apie būtinybę saugoti ir gerbti vaiko teises.

Ar susimąstei, ką nuveikei, kad nors vieno mažylio gyvenimas taptų įdomesnis, ramesnis, saugesnis? Nelik abejingas riedančiai ašarai, nubrozdintam keliui, pagalbos prašančiai ištiestai rankutei, kenčiančiai sielai. Ne tik vieną dieną per metus, bet kaskart, išvydęs mažą būtybę. Ir dar. Nesunaikink vaiko savyje. Mažo žmogaus – didelis pasaulis.

Jurgitos ŽIUKAITĖS tekstas, Valio Staburo nuotrauka

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video