2024/05/01

Fantomas gyvas?

Po Kupiškį vakarais, o kartais ir dienomis automobiliu laksto fantomas, kurį ne vienas kupiškėnas vadina skandalingai pagarsėjusiu Renatu Stančiku.

Praėjusiais metais mes skaitytojus nuvarginome serija straipsnių apie dviejų avarijų dalyvį, nubaustą už dokumentų klastojimą, bandžiusį apgauti Rokiškio prokuratūrą, R. Stančiką.

Ne visai pavargę nuo tų straipsnių žmonės vėl skambina į redakciją ir teiraujasi, ar dar nėra baigtas ikiteisminis tyrimas dėl pernai birželio 17 dieną sužalotos moters prie Kupiškio bažnyčios ir avarijos įvykusios po mėnesio kelyje Kupiškis – Panevėžys. Abiejų šių įvykių dalyvis yra minėtas R. Stančikas.

“Kupiškėnų mintys„ jau ne kartą rašė, šiuos įvykius buvo pradėjusi tirti mūsų rajono policija ir prokuratūra. Netrukus tyrimą iš jų perėmė Panevėžio apygardos prokuratūra, o vėliau byla atsidūrė Rokiškio teisėsaugininkų rankose.

Praėjusių metų pabaigoje Rokiškio apylinkės prokuratūros prokurorės “Kupiškėnų mintims„ sakė, kad tyrimas įgaus pagreitį tik tada, kai bus gautos ekspertizės išvados, kurių tikimasi sulaukti šių metų gegužės pabaigoje ar birželio pradžioje.

Šiuo metu tyrimą kuruojantis Rokiškio apylinkės prokuratūros prokuroras Saulius Mulvinas šią savaitę “Kupiškėnų mintims„ sakė, kad ekspertizės išvadų dar nėra ir jis nelabai tikisi, kad jas gaus ir birželio mėnesį.

Paklaustas, ar R. Stančikas jau atgavo vairuotojo pažymėjimą, kuris iš jo buvo paimtas po antrosios avarijos, S. Mulvinas sakė, kad negali to komentuoti, kol nepasibaigs ikiteisminis tyrimas.

Skaitytojams nuolat prašant išsiaiškinti, ar R. Stančikas teisėtai vairuoja automobilį, “Kupiškėnų mintys„ savo kanalais išsiaiškino, kad jo teisės tebeguli Rokiškio policijos seife. Vadinasi, šis jaunikaitis vairuoti transporto priemonės negali.

R. Stančiko tėtis, aukštas Kupiškio policijos komisariato pareigūnas Vytautas Stančikas, mums sakė, kad jo sūnus dabar tikrai automobilio nevairuoja, bet jis yra padavęs prašymą Rokiškio apylinkės teismui dėl teisių grąžinimo. Teismas dėl šio prašymo dar nėra priėmęs jokio nutarimo. Kol kas net nėra aišku, kada jis svarstys šį klausimą.

“Kupiškėnų mintys„ nėra nufotografavusios dabar automobilį vairuojančio R. Stančiko, todėl į ekspertizę neturime ko duoti ir laukti, kad po kokių pusantrų metų ekspertai patvirtins, jog mūsų nuotrauka nėra falsifikatas. Jei kas turėtų tokią nuotrauką ar filmuotą medžiagą, mes ją su malonumu pasižiūrėtume. O dabar vieni sako vienaip, kiti – kitaip.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video