2024/04/26

Pagaliau! Kupiškyje bus pirmoji dirbtinės dangos futbolo aikštė

Praėjusią savaitę Utenoje vyko Rytų Lietuvos rajonų sporto vadovų pasitarimas futbolo plėtros klausimais. Jame dalyvavo visi pagrindiniai šalies futbolo vadovai – Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius, LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras, LFF vaikų ir jaunių komisijos pirmininkas Romas Lavrinavičius. Renginiui solidumo pridėjo į jį atvykęs Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Rytas Vaiginas.

Pasitarimo pradžioje visų rajonų sporto vadovai pristatė futbolo problemas ir pateikė siūlymų, kaip jas reikėtų spręsti. Kalbėjusių mintis apibendrino R. Lavrinavičius, kuris prieš tai apsilankė rajonuose ir susipažino su situacija vietose.

Susitikimo pabaigoje šalies sporto ir futbolo vadovai pažadėjo vienus rajonus paremti inventoriumi, kitiems padėti metodiškai, o Kupiškiui ir Zarasams dar šiais metais įsipareigojo įrengti dirbtinės dangos futbolo aikštes.

Lietuvos futbolo federacijos vadovybė, nutarusi dirbtinės dangos aikštes visų pirma įrengti minėtuose rajonuose, labai originaliai pakomentavo savo sprendimą.

Kupiškiui reikia padėti dėl to, kad rajone jau baigiamas įrengti stadionas. Vadinasi, sportas čia neužmirštas ir jį reikia paremti. Be to, Kupiškį garsina Lietuvos nacionalinės futbolo komandos žaidėjas Gediminas Paulauskas.

Tuo tarpu Zarasuose dar nieko nėra pradėta, todėl LFF pati turi padėti pagrindus šios sporto šakos vystymui rajone.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video