2024/05/08

Girtam vairuotojui įskilęs stiklas buvo svarbiau, nei sužalotas vaikas

Policijos taikomos įvairiausios prevencinės priemonės, kuriomis siekiama išvengti girtų vairuotojų pasirodymo keliuose, pasirodo, kol kas laukiamų rezultatų neduoda. Liūdniausia, kad pati nuoširdžiausia publika – mūsų vaikai – mato ir sako, kad girti dėdės net visiems matant mėgsta pasivažinėti automobiliais.

Skaudi nelaimė pirmadienį įvyko šalia Rudilių. Po pamokų pakeliui į namus buvo sunkiai sužalotas Jono Laužiko pagrindinės mokyklos moksleivis.

Sužalojęs vaiką dar reiškė pretenzijas

Redakcijai gavus paranešimą apie nelaimę Rudiliuose, nuvažiavome pasikalbėti su ten buvusiais ir ją mačiusiais, nes laikui bėgant kažkas išsitrina iš atminties, o tyrimą atliekantiems pareigūnams lieka tik bedvasiai popieriai.

Tą dieną pasibaigus pamokoms, Jono Laužiko pagrindinės mokyklos moksleiviai septintokas J. Ž. ir jo kaimynas, šeštoje klasėje besimokantis D.B., susiruošė namo. Jiems buvo pakeliui, nes vienas berniukas gyvena Maksvyčių kaime, o kitas – Paprūdžiuose.

Iš mokyklos vaikai važiavo vienu dviračiu. Vežė vyresnis J. Ž. Nuvažiavus kelio atkarpą, septintokas pavargo. Tada abu draugai toliau tęsė kelionę pėsčiomis, o dviratį tiesiog stūmėsi. Šiek tiek paėję kelkraščiu, jie išgirdo iš paskos atvažiuojančio automobilio garsinį signalą. Po to sekė smūgis į dviratį ir ėjusį D. B. Berniukas pargriuvo, o jo draugui pasirodė, kad jis trumpai prarado sąmonę. Šiek tiek po smūgio atsigavęs šeštokas paprašė draugo, kad jis padėtų nuimti kuprinę nuo jo pečių. Kai kuprinė buvo nuimta, berniukas atsisėdo.

Moksleiviams dar nespėjus atsipeikėti nuo patirto streso, iš atokiau sustojusio baltos spalvos automobilio išlipo vairuotojas. Jis priėjo prie vaikų ir grasinamai paklausė, ar jie žino, kiek kainuoja priekinis “Volkswagen Golf„ stiklas, kuris, matyt, susidūrimo metu skilo. Gerai, kad vaikams neteko leistis į bergždžius pokalbius su girtu vyriškiu, nes tuoj pat atskubėjo sužaloto berniuko mama, kuri matė netoli namų įvykusią nelaimę.

Vairuotojas bandė sprukti

Visą laiką prie sužeisto draugo buvęs J. Ž. “Kupiškėnų mintims„ pasakojo, kad pasirodžius draugo mamai, girtas “senis„ bandė nuvažiuoti iš įvykio vietos. Tačiau mama atsistojo prieš mašiną ir taip užblokavo kelią.

Pamatęs, kad į priekį nebepavažiuos, vairuotojas įsijungė atbulinę pavarą, bet įvažiavo į griovį, iš kurio išsikapstyti nepavyko.

Policija į įvykio vietą atvyko po kokių 10 – 15 minučių. Dar po kažkiek laiko prisistatė ir greitoji, kuri iš karto nugabeno berniuką į Panevėžio ligoninės reanimacijos skyrių.

Antradienį paskambinome D. B. seseriai, kuri tuo metu buvo ligoninėje pas brolį. Ji sakė, kad broliui lūžo peties kaulas, medikai taip pat nustatė smegenų sutrenkimą, daugybinius kūno sumušimus. Po eismo įvykio praėjus daugiau nei parai, berniukas dar tebebuvo gydomas reanimacijos skyriuje.

Pažeidėjas nustatytas

Rajono kelių policijos vadas Vytautas Stančikas “Kupiškėnų mintims„ pasakojo, kad Rudilių mokyklos moksleivį sužalojęs vairuotojas yra nustatytas. Tai 1974 metais gimęs Vytautas Masilionis, gyvenantis mūsų rajono Mutkūnų kaime. Pirminiais duomenimis, jam nustatytas 2 promilių girtumas. Norint tiksliau nustatyti jo girtumo laipsnį tyrimams yra paimtas automobilį vairavusio piliečio kraujas.

V. Masilionis neturėjo vairuotojo teisių. Jis vairavo ne savo automobilį. Kol kas nustatinėjama, kieno yra tas nelaimingas baltos spalvos “Volkswagen Golf„.

Pasak V. Stančiko, iki šiol girtas vaiką sužalojęs V. Masilionis policijos baustas nebuvo.

——-
Autorius: Jurgis MEŠKA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video