2024/05/05

Vakar buvo paskutinė seniūno A. Zulono darbo diena

Prieš rinkimus politinių partijų rinkimų sąrašai pasipuošė ne vieno rajono seniūno pavardėmis. Po rinkimų tie papuošalai dingo. Taryboje dirbs tik vienintelis dabar jau buvęs Noriūnų seniūnas Audronijus Zulonas.

Partijų noras į sąrašus įtraukti kuo daugiau visuomenei žinomų žmonių visiškai suprantamas. Seniūnai, kas dieną susitikinėjantys su vietos gyventojais ir geriau ar blogiau padedantys spręsti kasdienines jų problemas, žmonėms asocijuojasi su viską galinčia valdžia. Jei seniūnas žmogui jau kuo nors buvo padėjęs, o prieš rinkimus pažadėjo padėti dar daugiau, jei būtų išrinktas į Tarybą, kodėl už jį nebalsuoti. Matyt, seniūnų dalyvavimas rinkiminiuose sąrašuose partijai padėjo gauti ne vieno rinkėjo balsą.

Antra vertus, buvo visiškai aišku, kad absoliuti dauguma seniūnų nė nemano dirbti rajono Savivaldybės taryboje, o sieks išsaugoti savo vietas seniūnijose.

Išankstinės prognozes pasitvirtino: nors ir įgiję teisę vadintis Tarybos nariais, beveik visi seniūnai tos garbės atsisakė. Tik Noriūnų seniūnas vakar seniūnijoje dirbo paskutinę dieną. Šiandien jis dalyvauja pirmajame naujos Tarybos posėdyje, o po geros savaitės pradės dirbti kitą darbą, kuris bus suderinamas su Tarybos nario statusu.

Vakar “Kupiškėnų minčių„ paklaustas, kodėl jis nepasielgė taip, kaip visi kiti seniūnai, A. Zulonas sakė, kad paprasčiausiai baigėsi kadencija. Atėjo metas imtis kažko naujo. Jis neseniai baigė nekilnojamojo turto ir verslo valdymo mokslus ir gavo pasiūlymą, kurio nenorėjo atsisakyti.

Savivaldybės struktūrose A. Zulonas dirbo nuo 1997 metų. Iš pradžių buvo vicemeru, o vėliau dvi kadencijas (septynerius metus) darbavosi Noriūnų seniūnu.

Buvęs seniūnas dar negalėjo pasakyti, kas bus jo įpėdinis. Nors dabar tai jau nebėra politinis postas, bet jis labai priklausomas nuo politinių vėjų.

Paprašytas įvertinti seniūno darbą A. Zulonas sakė, kad iš šalies gal ir atrodo, jog tas darbas yra nesunkus, tačiau seniūnui kasdien tenka bendrauti su žmonėmis, o jų yra visokių. Todėl dvi kadencijas šiame poste pradirbęs jis niekam šios veiklos nepavydi. Gal tik gaila palikti kai kuriuos nebaigtus darbus.

A. Zulono nuomone, seniūno darbas šiandien yra neįvertintas. Juk seniūnija yra mažas Savivaldybės padalinys, kuriame už viską atsako būtent seniūnas. Ne visi seniūnai gauna vienodą atlyginimą. Jis priklauso nuo darbo stažo, kitų veiksnių. Pats A. Zulonas “į rankas„ gaudavo 1 500 litų. Kiekvienas pagal savo supratimą gali įvertinti, ar toks atlyginimas yra pakankamas, ar mažas. A. Zulonas tik atkreipė dėmesį į tai, kad jis nekinta jau kokie penkeri metai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video