2024/05/05

Baigėsi ginklų legalizavimas

Balandžio 1-ąją baigėsi Lietuvos Respublikos ginklų, šaudmenų ir sprogmenų savanoriško atidavimo ir ginklų bei šaudmenų įteisinimo laikinojo įstatymo galiojimo terminas. Vadovaujantis nuo praėjusių metų spalio 1 d. galiojusiu įstatymu, policijos teritorinės įstaigos vykdė ginklų, šaudmenų ir sprogmenų priėmimą, taip pat ginklų bei šaudmenų įteisinimą. Asmenys, per įstatymo galiojimo laiką savanoriškai atidavę ginklus, šaudmenis ar sprogmenis, neteisėtai įgytus, pagamintus ar nešiotus, buvo atleidžiami nuo baudžiamosios atsakomybės už šias nusikalstamas veikas.

Kupiškio rajono policijos komisariato (RPK) viršininkas Georgijus Buidovas informavo, kad į policijos komisariatą per šešis mėnesis buvo pristatytas 31 ginklas: 24 lygiavamzdžiai, 4 graižtviniai šautuvai, 1 pistoletas, 2 savadarbiai ginklai. Buvo asmenų, kurie atnešė ir po du ginklus. Pristatę ginklus žmonės suprato įstatymo teikiamą naudą: kam rizikuoti laikyti ginklą neteisėtai, jeigu buvo galima ginklus (išskyrus savadarbius) užregistruoti savo vardu ir toliau jais naudotis teisėtai.

2000 metais, įsigaliojus analogiškam Ginklų ir šaudmenų įteisinimo įstatymui, per šešis mėnesius kupiškėnai legalizavo 3 lygiavamzdžius, 4 graižtvinius šautuvus, 1 pistoletą.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video