2024/04/29

Vietoj namo – griuvėsių ir šiukšlių krūva

Sinagogos gatvės, esančios pačiame miesto centre, gyventojai, neapsikentę gretimai natūraliu būdu dygstančio šiukšlyno, kreipėsi į redakciją pagalbos.

Kaip pasakojo žmonės, prieš kurį laiką kažkas šioje gatvėje nusipirko sklypą su namu. Dėl neaiškių priežasčių namą nugriovė, bet statybinis laužas taip ir liko gulėti buvusio namo vietoje. Anksčiau dar kažkas krapštinėdavosi apie tą namą, bandė tvarkingiau sukrauti plytas, darė kažkokius kitus darbus. Dabar jau kokie metai čia stūkso nebaigta ardyti krosnis, mėtosi papuvę rąstai ir lentgalių nuolaužos, kitokios atliekos.

Visi puikiai žino, kaip gimsta šiukšlynai. Užtenka kažkam išpilti kibirą šiukšlių, tuoj pat kas nors pridės dar vieną, o žiūrėk, koks nors pilietis ir mašiną atliekų išvers.

Sinagogos gatvėje yra puiki šiukšlyno pradžia. Čia ne kibirėlis šiukšlių, o kokie 10 arų tiesiog kvieste kviečia pilti atliekas.

Aplinkiniai gyventojai sako, kad šiukšlių krūva jau po truputį auga. Atsirado anksčiau čia nebuvusių plastmasinių butelių, polietileno atliekų.

Paklausti, kas gi nusipirkęs tą namą išardė ir nebesitvarko, kaimynai sakė girdėję, kad tai yra kažkokio didelio viršininko (tik neaišku esamo ar buvusio) nuosavybė. Jis neva turi ir dar vieną namą priemiestyje. Gal žmogus neturi laiko ar galimybių prižiūrėti visą savo turtą?

Kaip ten bebūtų, tokias statybines atliekas nuversto namo vietoje galima laikyti ne ilgiau kaip metus. Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai “Kupiškėnų mintims„ pasakojo, kad per tą laiką privalu jas atiduoti atliekų tvarkytojams. Kitu atveju aplinkosaugininkai gali griežtai nubausti savininką. Jei jie nustatytų, kad atliekų yra daugiau nei penki kubiniai metrai, numatyta bauda nuo 7 iki 10 tūkstančių litų. O atliekų šioje vietoje yra tikrai nemažai.

Šiuo potencialiu šiukšlynu aplinkosaugininkai jau susidomėjo.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video