2024/04/28

Ugniagesiai – vaikams

Kupiškio r. priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (PGT) rūpinasi ne tik gaisrų gesinimu ir gelbėjimo darbais, bet ir sąmoningos jaunosios kartos ugdymu. Ši tarnyba kartu su Kupiškio vaikų ir jaunimo ugdymo centru (VJUC) „Varpelis“ organizavo gaisrų ir tabako vartojimo prevencinius renginius ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus grupių vaikams „Vysta gėlės nuo dūmų“.

Pasak Kupiškio r. PGT valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos vyresniojo inspektoriaus, vidaus tarnybos kapitono Raimondo Kurkulio, šviečiamieji renginiai vyko keliais etapais. Pirmiausia darželinukai apsilankė gaisrinėje. Čia jiems buvo išsamiai papasakota apie atsakingą ugniagesių-gelbėtojų darbą, atsakyta į visus rūpimus klausimus, aprodyti automobiliai, gaisrų gesinimo, gelbėjimo įranga, pademonstruotos jų galimybės.

Į VJUC „Varpelis“ atvykęs R. Kurkulis rodė vaikams mokomuosius filmukus „Būk saugus – saugok kitus“, „Gaisras gamtoje“, „Elektra namuose“ ir kt. Vaizdine medžiaga buvo iliustruojami pokalbiai apie tai, kaip apsisaugoti nuo skaudžių nelaimių, saugiai elgtis su buities prietaisais, kaip išvengti gaisro ar elgtis šiam kilus. Aptariant gaisrų poveikį gamtai, žmonių sveikatai, raginta nesudaryti sąlygų gaisrui kilti, nesekti blogu kitų pavyzdžiu.

Grįžę iš ekskursijos, pažiūrėję filmukus vaikai patirtus įspūdžius išliejo piešiniuose. Jų paroda buvo surengta Kupiškio r. PGT patalpose bei VJUC „Varpelis“. Pirmadienį R. Kurkulis ir Kupiškio r. PGT viršininkas Romusis Jablonskas apdovanojo piešinių konkurso „Gaisras“ laureatus, vaikai parodė vaidinimą „Ežio namas“.

R. Kurkulis viliasi, kad realiame, pilname pavojų gyvenime įgytos žinios padės vaikams būti saugiems ir nesutrikti pavojingose situacijose.

Pašnekovas džiaugėsi, kad jaunimo dėmesio sulaukė piešinių ir plakatų konkursas „Gyvenkime saugiai“, kurį organizuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas bei Švietimo ir mokslo ministerija. Jo tikslas – diegti jaunimui saugos kultūrą ir ją puoselėti, padėti geriau suprasti pagalbos tarnybų veiksmus nelaimių metu bei atskleisti kūrybinius polinkius ir gebėjimus. Rajoniniam šio konkurso turui pateikta apie 100 darbų iš dešimties bendrojo lavinimo įstaigų. Ypač noriai konkurse dalyvavo ir daug piešinių pateikė Subačiaus gimnazijos mokytojos Genės Vaičikauskienės mokiniai. Į apskrities etapą išvežti Sigitos Kairytės (Kupiškio Kupos pradinė mokykla, 4b kl.), Aurelijos Bukavičiūtės, Renaldos Pesliakaitės, Dovilės Leleikaitės (Subačiaus gimnazija) kūrybiniai darbai.

Rajoninio konkurso turo laureatams įteikti Kupiškio r. PGT diplomai ir dovanėlės. Šioje tarnyboje ketinama surengti ir kūrybinių darbų, pristatytų konkursui, parodą.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video